Черно море не се даде на Монтана и се намести в Топ 6

черно_море

Черно море направи 1:1 като гост на Монтана в мач от 22 кръг на Първа лига. По този начин „моряците“ влязоха в първата шестица на класирането, измествайки ЦСКА 1948. Монтана пък взе ценна точка в битката за оцеляване, но продължава да няма победа вече четвърти мач.

Гостите бяха по-активният тим на „Огоста“ и имаха предимство в притежанието на топката. Домакините заложиха на по-дефанзивен стил и разчитаха на контраатаки.

Вратарят на Монтана Благой Макенджиев имаше имаше няколко решителни намеси. През първото полувреме домакините нямаха шанс при удар на Тони Тасев от фаул, който се отби от напречната греда.

В 66-ата минута Монтана откри резултата. Реян Сенхаджи се разписа при разбъркване в наказателното поле на гостите след центриране от корнер.

Десет минути по-късно Жозе Гомеш изравни, след като беше точен с удар от границата на наказателното поле. Шест минути преди края Макенджиев направи ново решително спасяване, след като изби удар от близо на Даниел Димов.

Със спечелената точка на стадион „Огоста“ Черно море се изкачи на шесто място в класирането с 29 точки, една повече от ЦСКА 1948, който утре приема Ботев (Враца). Монтана пък събра актив от 19 точки и временно излезе на 11-о място, изпреварвайки Славия и Ботев (Враца), които са с мач по-малко. В следващия кръг Монтана гостува на Лудогорец, а Черно море е домакин на Левски.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ