Локомотив (Пловдив) си поигра с огъня, но все пак прекърши Беласица

димитър_илиев_локомотив_пловдив

Локомотив (Пловдив) се класира за 1/4-финалите на турнира за Купата на България. Смърфовете се наложиха трудно с 2:1 над третодивизионния Беласица (Петрич) в двубой от 1/8-финалите. Димитър Стоев (52) изведе гостите напред, а Димитър Илиев (73) възстанови равенството от дузпа. Бирсент Карагарен (87) отбеляза втори гол във вратата на гостите.

Още в 10-ата минута Бирсент Карагарен проби по десния фланг и постави топката на главата на Георги Минчев, който засече, но в аут. Четири минути по-късно слаб удар на Кристиан Илич попадна в ръцете на стража Захари Димитров.

В 37-ата минута „смърфовете“ бяха близо до това да поведат в резултата. Димитър Илиев стъпи твърдо и спечели битка рамо в рамо със защитник на Беласица. След това капитанът на Локомотив чукна топката с глава и я продължи към вратата. Там стражът Захари Димитров беше подсигурен отлично от бранителя Атанас Карачоров, който изчисти на метър от голлинията.

Второто полувреме започна с много неточен удар на Бирсент Карагарен. В 52-ата минута гостите от Петрич шокира всички на „Лаута“, след като поведоха в резултата. Тимът на Саша Симонович разви добра атака по дясното крило след грешка при паса на Кристиан Гомис, при която Стивън Кирилов влезе в наказателното поле и върна топката към своя съотборник Димитър Стоев. Той нанесе силен удар и преодоля Илко Пиргов.

Локомотив отговори на този шамар с два неточни удара на Георги Минчев и Лукас Салинас. В 70-ата минута мощен шут на Дейвид Малембана от фаул можеше да опъне мрежата на Беласица, но стражът Захари Димитров постави ръката си под горната греда и изби в корнер.

В 73-ата минута Локомотив възстанови равенството след точно изпълнение на Димитър Илиев от дузпа. 11-метровият наказателен удар беше отсъден за нарушение срещу Илиев, който прекара топката през краката на Атанас Димитров и бе фаулиран. Въпреки претенциите от страна на гостите към главния съдия, дузпата бе отсъдена и превърната в гол от капитана на пловдивчани.Веднага след гола мощни удари на Салинас и Карагарен бяха отразени от Димитров. В 83-ата минута Карагарен не успя да промуши топката през Захари Димитров и пропиля нова добра възможност за „смърфовете“. В 87-ата минута Локомотив нанесе втори удар по тима на Беласица, като този път точен бе Бирсент Карагарен. Той бе намерен на втора греда с дълго диагонално подаване от Петър Витанов. Карагарен овладя и стреля силно към обратния ъгъл, като топката опъна мрежата.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ