Черно море тресна Берое, Зе Гомеш с дебютен гол

Черно-море-Берое-52

Черно море победи с 2:1 Берое в мач от 19-ия кръг на Първа лига, игран на „Тича“. За тима на Илиан Илиев това е първи успех в първенството от ноември насам. С него Черно море съхрани шансове за място в Топ 6. Варненци събраха 25 точки и са седми в класирането, само с две по-малко от шестия ЦСКА 1948, който е неделя приема Левски. Берое е пети с 32 точки.

Тимът на Илиан Илиев поведе чрез новото попълнение Зе Гомеш. 21-годишният нападател, който бе привлечен от Бенфика, откри резултата в 21-ата минута след асистенция на Родриго – 1:0. Това бе първи гол за Зе Гомеш в българския шампионат.

Треньорът на Берое Димитър Димитров обаче имаше претенции за редовността на попадението заради удар с лакът на Родриго в лицето на Александър Василев. Вследствие на това съприкосновение в 26-ата минута Василев напусна терена с фрактура на носа, а на негово място се появи Джунейт Али.

В 39-ата минута Зе Гомеш стреля към вратата на Генадий Ганев, но топката прелетя покрай целта. В 43-ата минута Гаюс Макоута опита да вкара с атрактивно изпълнение, но без успех.

В 47-ата минута Мартин Камбуров получи топката с гръб към вратата, завъртя се и стреля, но неточно.

В 50-ата Черно море получи дузпа за нарушение на Александър Цветков срещу Илиан Илиев. Зад топката застана Родриго, който се разписа във вратата на Ганев за 2:0.

До края гостите от Стара Загора имаха сили само за почетно попадение. Вкара го резервата Октавио. В 73-ата минута топката се отби в гърба на Алиун Фал и се удари в напречната греда, след което попадна в Октавио, който я прати във вратата на Иван Дюлгеров – 2:1.

За Черно море предстои гостуване на ЦСКА от 1/8-финалите за Купата на България – на 2 март от 17:30 часа. След това „моряците“ играят с Арда в Кърджали за първенството – на 6 март.

Берое пък приема Лудогорец в среща от 20-ия кръг на 7 март. Преди това „зелено-белите“ гостуват на Левски за Купата – на 3 март от 18:00 часа.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ