Агент разкри любопитни неща за преговорите с Гриша Ганчев за трансфера на Антов

Царско село - ЦСКА, Гриша Ганчев

Агентът и пазарен посредник Анджело Кристофолети ръководи преговорите за трансфера на Валентин Антов от ЦСКА в Болоня. Пред Tuttomercatoweb.com той разказа някои подробности за „аферата“ Антов.

„Това бяха мълниеносни преговори, които започнаха в неделя и след това продължиха цяла нощ. Всичко започна отдалече, в смисъл, че момчето предизвика интереса на различни италиански отбори след страхотните си изяви в Лига Европа срещу Рома. Нашата агенция „Футболна фабрика“ се погрижи за преговорите. Аз влязох в контакт с президента Гриша Ганчев. Започнахме разговори с него още в началото на януари, когато важен италиански клуб се интересуваше от Антов. Този отбор търсеше млад централен защитник с десен крак, който вече да има и международен опит“, коментира Кристофолети.

„В събота следобед тези преговори стигнаха до патова ситуация и затова реших да предложа Антов и на Болоня, защото чувствах, че техническите качества на момчето се доближават до идеята за футбол на Михайлович и до тези на спортно-техническото ръководство на Болоня. Влязох в контакти с клуба от Емилия-Романя и в неделя започнахме тази операция, която продължи цяла нощ и след това намери своя завършек в понеделник“, добави агентът.

„Проблемите бяха много – езикът, различните култури и преди всичко фактът, че ЦСКА започва след няколко дни втория дял от шампионата, а отборът е замесен в борбата за шампионската титла в България. Лишаването им от капитана не беше съвсем лесно“, продължи той.

„Така че трябваше да правя малки стъпки, стъпка по стъпка. Заедно с президента Ганчев разговаряхме с момчето и така клубът също разбра, че проектът на Болоня е интересен, с възможността момчето да работи с обучен треньор като Михайлович, който никога не гледа личните карти на футболистите.“

„Подкрепата на президента Ганчев беше от основно значение, за да може трансферът да стане факт. Също и аплодисменти на ръководството на Болоня, което направи тази операция мълниеносно бързо“, каза още Анджело Кристофолети.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ