Локомотив (София) разби Лудогорец II за едно полувреме и се върна на върха във Втора лига

локомотив_София

Локомотив София победи с 3:1 Лудогорец II в последен мач от 17-ия кръг във Втора лига. С успеха „червено-черните“ се върнаха на върха, изравнявайки се по точки с Пирин, но с победа в директния двубой.

Светослав Диков вкара два гола (3, 25) за Локомотив Сф, разписа се и Павел Петков (23). Попадението за гостите отбеляза Хюсеин Кельовлуев (70). Домакините пропуснаха дузпа в 33-ата минута, а „орлите“ на два пъти уцелиха гредите.

Още в 3-ата минута домакините поведоха с попадение на Светослав Диков, който продължи головата си серия този сезон. Малко след това „орлите“ можеха да изравнят, но ударът на Илкер Будинов се отби в гредата. В 7-ата минута отлична изява на вратаря на гостите Дамянов не позволи на Павел Петков да удвои резултата.

В 23-ата минута обаче халфът на Локо Сф засече с глава центриране от корнер за 2:0. Две минути по-късно резултатът стана класически, след като головата машина на Втора лига Светослав Диков се разписа за втори път в мача.

Тимът на Иван Колев пропусна да отбележи и четвърти гол в 33-ата минута. Бранимир Костадинов събори Александър Александров в наказателното поле и реферът Иво Андреев посочи бялата точка. Зад топката застана Павел Петков, но ударът му беше спасен от стража на Лудогорец II.

В 42-ата минута пък Иван Йорданов за втори път уцели гредата на вратата на Ивайло Василев.

След почивката играта беше далеч по-спокойна и едва в 65-ата минута гостите застрашиха вратата на „червено-черните“. Георги Чукалов отправи опасен удар с глава, но Ивайло Василев се справи. Пет минути по-късно резервата Хюсеин Кельовлуев намери велния път към врежата на Локомотив Сф и намали резултата.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ