Бивш треньор на ЦСКА поема до часове шампиона на Румъния

Едуард Йорданеску

Бившият старши треньор на ЦСКА Едуард Йорданеску се завръща начело на ЧФР Клуж, информира „Газета Спортурилор“.

Ден след нулевото домакинско равенство именно с „червените“ от „Българска армия“ в Лига Европа, 42-годишният специалист постигна споразумение с управата на шампиона на Румъния за договор до 2022 година и за втори път ще заеме поста старши треньор на Клуж.

Предишният престой на Йорданеску в отбора се оказа фиаско. Треньорът води състава едва в три мача през 2018 година, успя да спечели Суперкупата на Румъния, след което бе уволнен след неразбирателство с ръководството.

След раздялата с последния треньор на Клуж Дан Петреску в началото на седмицата мениджъри засипаха клубната управа с кандидатурите на десетки чуждестранни треньори, но ръководството предпочете Йорданеску, който е запознат с особеностите на местния футбол и бързо ще се впише в обстановката.

Йорданеску води за кратко ЦСКА през есента на 2016 година, но не бе приет добре от феновете на „червените“ и под техен натиск бе уволнен. За последно специалистът бе начело на Газ Метан.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ