Етър продължава да лети! Болярите удариха Черно море, рефер не даде две дузпи за моряците

етър

Етър продължава с възходящото си представяне под ръководството на Александър Томаш. Болярите се наложиха с минималното 1:0 при гостуването си на Черно море. В герой за Етър за пореден път се превърна нападателят Преслав Боруков, който се разписа в средата на първата част. Трябва да се отбележи, че на два пъти моряците поискаха от главния рефер да отсъди дузпа, но Петър Костадинов не уважи претенциите на тима от Варна.

Домакините влязоха по-добре в мача и бързо притиснаха съперника в неговата половина. „Виолетовите“ обаче бяха много внимателни в защита и не позволиха да се стигне до опасни положения пред вратата на капитана Христо Иванов в началните минути.

В 32-ата минута Черно море поиска дузпа след единоборство на Леандро и Кольо Станев в наказателното поле на гостите, но реферът подмина претенциите. Останаха съмнения за непозволена игра на футболиста на Етър, който си помогна с лявата ръка, а при падането си на тревата закачи съперника.

Само след две минути резултатът беше открит. Прекрасно центриране на Антон Огнянов отляво бе отклонено от Божидар Кацаров към Преслав Боруков на задна греда и голмайсторът на Етър не сгреши за 0:1.

На почивката треньорът на Черно море Илиан Илиев направи една промяна в състава – Родриго Енрике влезе на мястото на Леандро Андраде. Варненци опитаха да изравнят в началните минути на втората част, но първо Илиан Илиев стреля с глава в ръцете на Христо Иванов, а след това на два пъти Файсел Касми не уцели вратата.

Черно море пропусна да изравни в 63-ата минута, когато Матиас Курьор получи страхотно подаване по земя от Илиан Илиев, но от два метра прати топката над вратата. Голмайсторът дълго се държа за главата, невярвайки как е могъл да изпусне от тази позиция. Две минути по-късно и Васил Панайотов не намери верния път към вратата на Етър, след като бе намерен на точката на дузпата, но ударът му с глава бе неточен.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ