Норамални ли са в Нион? УЕФА минира ЧФР Клуж – ЦСКА с този ход

7 Dni Sport02.12.2020
цска - клуж 2

УЕФА минира мача Клуж – ЦСКА! От Нион назначиха 43-годишният Амаури Делеру  за предпоследния мач на столичанви в груповата фаза на турнира Лига Европа. „Армейците“ гостуват на румънския ЧФР Клуж в група „А“ утре от 22.00 часа на стадион „Д-р Константин Радулеску“.

Амаури Делеру ръководи мач миналата година на ЦСКА в същия турнир, при поражението с 0:1 от украинския Заря (Луганск). Той бе основна вина за елиминирането на „червените“. В 21-ата минута съдията не даде чиста дузпа за българите, а при последвалата контра Иван Турицов спъна откъсващия се сам срещу Витаутас Черниаускас – Владлен Юрченко, и получи директен червен картон. През втората част пък реферът на два пъти спести червени картони на домакините и не отсъди втора чиста дузпа за ЦСКА.

Иначе Делеру е един от опитните и добри съдии във Франция, като през миналата година ръководи финала за Купата на Франция, на който Пари Сен Жермен оформи требъла си на местна сцена. Той е доцент по физическо възпитание и спорт и в момента преподава в Университета в Бордо, а в свободното си време помага с каквото може на клуба от седма лига Сен Север.

Помощници на Делеру ще бъдат Бенжамен Паже и Орелиен Дрюе, а четвърти съдия е Микаел Лесаж. Съдийски наблюдател е Щефан Меснер от Австрия, а делегат на УЕФА е Балаж Макрай от Унгария.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ