Курьор пак е герой за Черно море, моряците удариха Ботев (Враца) на „Тича“

черно_море_ботев_враца

Черно море победи Ботев (Враца) с 2:1 в среща от 13-ия кръг на шампионата. Файсел Касми откри резултата за „моряците“ в 32-ата минута с красив удар, а в самия край на полувремето Аласан Н’Диайе изравни. Матиас Курьор направи 2:1 в 79-ата минута с прекрасно изпълнение и донесе трите точки на отбора на Илиан Илиев.

Първата опасност за гол се яви в 16-ата минута. Касми стреля към вратата на Христо Митов, но стражът на Ботев изби. Това доведе до чиста възможност за Матиас Курьор, който пропусна да намери мрежата с глава от два-три метра. Последва пропуск и на хората на Тони Здравков. Чадвар Ивайлов намери отдясно Юлиан Ненов, който шутира силно, но топката се удари в страничната греда и излезе в аут. В 32-ата минута Касми пробва отново мерника си и този път сполучи – 1:0 за „моряците“. Халфът нанесе хубав удар от двайсетина метра и хвана малко неподготвен вратаря Митов.

В 43-ата минута Курьор пропусна да засече в мрежата отлично подаване на Илиан Илиев. След около минута Андраде се оказа на изгодна позиция в наказателното поле на врачани, но португалецът стреля неточно в аут.

Така се стигна до секундите от добавеното време, когато младият вратар на Черно море Иван Дичевски опита да боксира топката след корнер, но уцели бузата на Аласан Н’Диайе и куриозно Ботев изравни – 1:1.

Втората част започна по-добре за домакините, които пропуснаха две добри положения прев рамката на Королев, който се появи в игра на мястото на Митов. В 70-ата минута Даниел Димов се размина с гол. Капитанът на Морето стреля с глава след ъглов удар, но топката се спря в гредата.

В 79-ата минута Курьор изригна с 13-ия си гол през сезона. Звездата на варненския тим получи подаване от Касми и с премерен шут по диагонала забучи топката в мрежата на Королев – 2:1!


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ