Петър Курдов е притеснен: Нищо добро не чака Левски във вечното дерби, ЦСКА има добър отбор

левски

Петър Курдов сподели мнението си пред „Тема Спорт“ за завръщането на Славиша Стоянович начело на тима, както и за предстоящото дерби с ЦСКА. Той каза, че решението на нервните да назначат Бруно Акрапович е силен ход

Г-н Курдов, как ще коментирате новината, че Славиша Стоянович отново ще поеме Левски?
– Този човек не искам да го коментирам. В едно предишно мое изказване казах, че се започва отново сръбската сензация. Емил Велев си каза мнението, както и други хора. Нямаме достойни треньори в Левски, та да взимаме Славиша. Като дойде на „Герена“, какво ще направи? Ще видим. Като левскар му пожелавам късмет от сърце.

Колко ще навреди проблемът с коронавируса в Левски, след като подготовката се нарушава, а до дербито с ЦСКА остават две седмици?
– В никакъв случай това, което се случва, не е добро с коронавируса. Това е сериозно нещо. Но не е само за футболистите, а за всеки един човек. Виждате в държавата какво се случва и колко хора са заразени. Ако е истина това, което го казват, нещата в никакъв случай не са добре.

Как ви се видя Левски в последния двубой срещу Лудогорец?
– Няма да си изсмуквам нищо от пръстите, защото съм го казвал и си оставам верен на всичко, което съм твърдял. От тези футболисти – толкова. Лошото е, че те продължават да играят с червени обувки и се вижда, че моралът е под всякаква критика. Някои неща явно ги правят напук. Не знаят къде се намират, а започвам от най-дребните неща. За мача с Лудогорец, разбира се, че имам мнение. Какво, да ги критикувам ли? Левски няма никакъв облик – нито в защита, нито в средата на терена, а да не говоря в нападение. Има неща, за които, като хора от старата школа, могат да се допитват до нас. Но собственикът явно няма такива намерения. Той е богопомазан и е способен всичко да направи. Така че ще го гледаме Славиша.

Какви са очакванията ви за предстоящия мач с ЦСКА?
– Ако са здрави момчетата, не мисля, че ще станем свидетели на нещо хубаво.

На „Армията“ също направиха треньорска рокада и взеха Бруно Акрапович. Червените направиха ли силен ход с това решение?
– Като пловдивчанин мога да кажа, че с идването на Акрапович в града много от феновете бяха негативно настроени към него. Дори спряха да ходят на мачовете. Но този човек си показа зъбите, в положителния смисъл. Направи един боеспособен отбор. Дисциплината бе на ниво, на което трябва да бъде във всеки отбор, футболистите на Локомотив играят за 2000-3000 лева заплати, а в Левски взимат от 5000 до 10 000. Той съумя за две-три години да изгради такъв отбор. Направиха добри мачове и не случайно са в челото на шампионата, а преди това спечелиха и две поредни купи на България. Както се казва, той върна хората на „Лаута“. Оттук насетне Акрапович ще предаде това и в ЦСКА. Там има един опитен човек, който се казва Гриша Ганчев. Хем дава пари, хем разбира и от футбол. Нещата на „Армията“ ще си дойдат на мястото. В никакъв случай не мога да сравня предишния треньор с Бруно. Мога да кажа, че ЦСКА има и добър отбор. И нищо добро не чака Левски във вечното дерби, когато и да се проведе то.

Предстоят мачове на националния отбор. Изненадаха ли би повиквателните, които изпрати Георги Дерменджиев на Мартин Райнов и Здравко Димитров?
– Дерменджиев също не искам да го коментирам, защото понякога говори несвързани работи. Свидетели сме на неговото израстване като треньор и докъде стигна. Дай Боже, всекиму. Но за мен той е един зависим човек и вика футболисти, които не искам да коментирам. Това се вижда от мачовете на националния отбор и какво показват играчите. Според много хора, дано не засегна някой, съставът не отговаряше на действителността , особено в последните два домакински мача. Тогава Дерменджиев тотално обърка ваксата. Това го направиха като коментари Емо Костадинов, Венци Стефанов и Ангел Славков след един от мачовете. Пожелавам му крепко здраве и дано да успее да направи нещо, но с новите повиквателни затвърждава моето мнение. В момента националният отбор се е превърнал в едно място за повиквателни, за да могат някои да си вдигнат цената.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ