Дан Петреску разкри голям проблем в ЧФР Клуж, дни преди битката с ЦСКА

7

ЧФР Клуж, който ще гостува на ЦСКА в четвъртък, ще загрее за армейците днес от 21:30 часа срещу Ботошани в мач от седмия кръг на румънското първенство, пише „Тема спорт“.

Играчите на Дан Петреску все още нямат загуба в шампионата на северната ни съседка, но спечелиха само 3 пъти до момента. Това позволи на Университатя Крайова да се откъсне с 6 точки преднина на върха в класирането.

Освен това наставникът на Клуж настоява воденият от него отбор да привлече нови попълнения, тъй като с клуба се разделиха двама халфове. Михай Бордяну бе продаден в арабския Ал Кадисия, а привлеченият с големи надежди халф Якуба Сила не оправда очакванията и е разтрогнал договора си с шампиона на Румъния. Сила, който е малийски национал, дойде в Клуж от норвежкия Стрьомсгодсет за 400 хиляди евро. Той има солидна визитка – играл е в Астън Вила, Рен и Монпелие, но не успя да се утвърди в схемата на Дан Петреску и бе освободен.

Така на практика Овидиу Хобан остана единственият дефанзивен халф в Клуж, поради което Петреску е настоял за спешно подсилване на средната линия. Трансферният период затвори и в момента могат да бъдат привличани само свободни агенти, но те няма как да бъдат картотекирани за груповата фаза на ЛЕ. Петреску загатна за нуждата от попълнения още след нулевото реми с Киндия преди паузата за национални отбори:

„Видя се, че ни трябват още хора, с които да променим нещо.“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ