Шампионът Лудогорец приема лидера Берое в мач от седмия кръг в Първа лига. Сблъсъкът се очаква с голям интерес след силните игри на заралии, които заслужено ги изкачиха на върха. От своя страна „орлите“ не показват най-добрия и футбол, но това не им пречи да трупат точков актив.

Лудогорец има огромно предимство в срещите между двата отбора – 17 победи, 8 равенства и само 2 загуби. Това в момента малко отива на заден план, защото Берое е най-резултатния отбор със 17 гола от 6 мача, а има и много стабилна защита, допуснала само 3 попадения и то само за едно полувреме.

За заралии най-притеснително е назначението на Ивайло Стоянов за рефер на срещата. Той е от личния обслужващ батальон на Кирил Домусчиев.

Отборът от Разград ще играе в четвъртък може би най-важния си мач за сезона. Тогава „орлите“ ще гостуват на шампиона на Беларус Динамо (Брест) и при успех ще участват за пореден път в груповата фаза на Лига Европа.

В състава на домакините ще липсва трайно контузеният Вандерсон, както и Ренан, който също е с травма. В последния момент се контузи и Абел Анисе. Така Върба ще заложи на Стоянов на вратата и Сисиньо, Терзиев, Вердюн и Недялков в отбрана. Сантана и Баджи ще бъдат опорни халфове, а Каули ще бъде плеймейкър. Янков и Ману ще действат на двете крила, а в атака се очкава да започне Марин.

В Берое също има доста хора с контузии. Това са Калос Охене, Апостолов, Душан Перниш и Килиан Лебон. Димитър Димитров вероятно ще пусне в игра Василев под рамката и пред него в защита Стоянов, Хасани, Мезаг и Фуртадо. Макута и Конте ще са на двете крила, а Минчев и Цветков ще оперират в средата на терена. В атака ще се разчита на Октавио и новопривлечения Кукула.

Вероятни състави:

Лудогорец: Стоянов, Сисиньо, Терзиев, Вердюн, Недялков, Баджи, Сантана, Каули, Янков, Ману, Марин

Берое: Василев, Фуртадо, Мезаг, Хасани, Стоянов, Макута, Цветков, Минчев, Конте, Кукула, Октавио

Стадион: „Хювефарма Арена“, Разград. Съдия: Ивайло Стоянов. Начало: 18:45 часа.