Григор се завърна триумфално! Шампионът от 2017-а тръгна мощно в Синсинати

7 Dni Sport23.08.2020
Григор Димитров

Григор Димитров надигра с 6:3, 6:4 французина Юго Юмбер в мач от първия кръг на преместения от Синсинати в Ню Йорк „Мастърс“ Western & Southern Open.

Така хасковлията започна отлично участието си в първия си професионален турнир след избухването на пандемията от коронавирус.

Шампионът от 2017 година Димитров бе поставен под №14, като вече имаше две победи от две срещи срещу 22-годишния френски левичар.

ПЪРВИ СЕТ

Срещата започна с гейм, в който сервираше Григор и първата ни ракета го спечели на 30. Французинът отговори с гейм на нула, а при 1:1 и 30:40 хасковлията трябваше да отразява първия брейкпойнт в двубоя. Димитров се справи, заличи точката за пробив и набързо си взе гейма, оттегляйки се на първата почивка с аванс, макар и минимален, в резултата.

При 30:30 в четвъртия гейм Димитров показа изумителна игра в защита и в крайна сметка принуди съперника си да сбърка, сдобивайки се с първа точка за пробив. Юмбер я отрази, но малко след това Димитров отново имаше шанс за пробив. Последва двойна грешка на французина и това означаваше 3:1 за българина. С гейм на 30 Григор затвърди пробива и увеличи преднината си в резултата на 4:1. Юмбер прекъсна серията на противника си с гейм за 2:4, но Григор без особени трудности се доближи максимално до спечелването на първата част, правйеки резултата 5:2. Григор продължаваше да сервира уверено и с 6:3 спечели първия си сет след рестарта на сезона в ATP тура.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ