ЧРД на Аспарух Никодимов! Единственият, осмелил се да каже на Васил Божков: Шефе…

Аспарух Никодимов,

Знаменитият Аспарух Никодимов днес става на 75 години.

За него всичко е изписано! За него всичко е казано! Всичко е спечелил! Всичко е направил!

Издаде книга, в която описа всичко.

И не съвсем…

7DniSport.bg ви връща към един малко известен факт. Става дума за последния период на легендата като старши-треньор на „червените“. От тогава е и последното наистина знаменито отстраняване на голям европейски съперник. Става дума за украинския гранд Шахтьор.

В София ЦСКА побеждава с 3:0. Реваншът в Донецк е ужасяващ, но въпреки това червените не допускат по-голяма загуба от 0:2 и продължават напред.

Групата на ЦСКА е предвождана лично от собственика Васил Божков. В самолета той седи на първата седалка и нервно дъвче края на една пура. Тогава се качва и Аспарух Никодимов. Паро потупва весело мултимилионера по рамото и му казва: „Шефе, стига дъвка тая пура, отпусни малко, нали ги отстранихме. Казах ти, а ти не вярваше“.

Настава неловко едноминутно мълчание, по онова време никой в ЦСКА не смее да говори с Божков, камо ли по този начин, че и да го тупа по рамото. Нищо, че в състава са завърналите се от чужбина Любо Пенев и Данчо Лечков.

Бизнесменът сам обаче отпуска напрежението: „Паро има право да говори както си иска, на когото си иска!“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ