Шеф стресна „синя“ България! Левски с 24 млн. дългове, може да обяви несъстоятелност до дни

павел_колев

Изпълнителният директор на футболния Левски Павел Колев спомена, че задълженията на клуба възлизат в размер на приблизително 24 милиона лева.

Колев анонсира това пред репортерите след срещата на Надзорния съвет, Управителния съвет с феновете на „сините“, която се проведе на „Герена“.

„По търговския закон има ясни правила за процедурата по обявяване на несъстоятелност. Не сме все още на този етап, тъй като плащаме редовно на нашите търговски партньори. Задълженията на Левски не мога да ги спомена, но вероятно общо задълженията са на стойност 24 милиона лева“, заяви Колев.

„Трябва да търсим проактивно рекламодатели, тъй като Левски е атрактивна хапка за рекламния пазар, но трябва да предложиш ползи за спонсорите, за да знаят в какво инвестират. Трябва да отчетем състоянието в икономиката на страната и не е невъзможно негативните новини от последните месеци, асоцирани с клуба, да карат рекламодателите да са резервирани“.

„В момента няма такъв договор, който да е близо до финализиране, само предварителни преговори. Имаме вече 4-ма напуснали от администрацията, но за момента нямаме индикации от други служители, че ще напускат в идните дни. Трябва да се вместим в определен бюджет, който е три пъти по-малък от преди.

„Коментирали сме вариантът за банков залог, но това изисква време и като цяло е трудно изпълнимо на този етап. Не мога да се ангажирам със срок, в който Левски ще продължава да оцелява. Ако нямаме нови спонсорски договори или силна активизация на фенове, то до 2-3 седмици ще трябва да внеса молба за несъстоятелност“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ