Евандро спаси ЦСКА от резил в Бистрица! Червените с минимална победа над Витоша, Соу изпусна дузпа

али_соу

ЦСКА записа трудна победа при рестарта на шампионата в Първа лига. Армейците се наложиха с минималното 1:0 при гостуването си на Витошата в Бистрица. В герой за армейците се превърна резервата Евандро, който се разписа 5 минути преди последния съдийски сигнал. През първото полувреме пък нападателят на ЦСКА Али Соу изпусна дузпа. След поредната загуба пък Витоша (Бистрица) официално изпадна от елита и от следващия сезон ще играе във Втора лига.

Преди началото на срещата футболистите и всички на стадиона в Бистрица отдадоха едноминутно мълчание в памет на легендата Борис Гаганелов.

Още в 6-ата минута Греъм Кери изпълни нелошо статично положение, но Али Соу се размина с топката. Пет минути след това Едвин Джеси нахлу в наказателното поле на Витоша, Четин Садула му препречи пътя и го събори на земята. „Червените“ поискаха 11-метров наказателен удар, но главният съдия на срещата подмина ситуацията и играта продължи.

Секунди по-късно на земята се оказа и Стефано Белтраме, след като бе препънат не от един, а от двама негови противници. Потърпевшият изпълни пряк свободния удар, топката среща стената, а при добавката Иван Турицов не успя да затрудни Кръстев.

Най-добрата възможност за ЦСКА дойде точно в 20-ата минута. Белтраме се освободи успешно от противниковата защита и отправи изстрел към вратата на Николай Кръстев, но топката прелетя над напречната греда.

Три минути по-късно „червените“ получиха правото да изпълнят дузпа, след като Запро Динев удари навлизащия в наказателното поле Брадли Мазику. С изпълнението на наказателни удар се нагърби Али Соу, който се опита да отбележи технично, но изпрати топката право в тялото на Кръстев.

Чак в 37-ата минута домакините записаха първия си точен изстрел към вратата на Бусато, но без успех. Малко след това Кристиян Малинов надигра Венцислав Бонев, но ударът му премина на сантиметри от страничния стълб.

​Началото на втората част не предложи нищо различно и Кръстев отново разгада намеренията на Али Соу, оставйки го с празни ръце, след като от няколко метра разстояние гамбиецът не успя да се разпише.

В 61-ата минута Даниел Кутев изпрати топовен шут към вратата на Густаво Бусато, но топката намери главата на Валентин Антов, което наложи намесата на медицинския екип.

Малко след това Енрике също пробва шанса си срещу Николай Кръстев, но ударът му не срещна очертанията на вратата.

В 72-рата минута Евгени Зюмбулев игра непозволено с ръка и подари статично положение на „червените“, от което не произлезе нищо, тъй като центрирането на Греъм Кери отиде право в ръцете на Кръстев.

Все пак ЦСКА дочака своя миг в 85-ата минута, когато Кери центрира отляво към Евандро на задната греда, бразилецът изпревари бранителите в зелено и разстреля Кръстев след удар с глава за 1:0.

В 92-ата минута червените бяха близо до второ попадение след грешка в домакинската защита, но Енрике нацели напречната греда.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ