Шефката на Пирин проговори за трансферите на Бодуров и Манолев и развитието на клуба

67699028_1208867539284900_562872665484820480_o

Финансовият благодетел на Пирин – Ива Уорън даде интервю за колегите от „Дарик“, в което разказа повече за проекта на „орлетата“, както и за трансферната политика на клуба. Ето какво сподели тя:

Госпожо Уорън, доста се шуми около Пирин в последно време. Интересни трансферни новини има. Ще продължите ли и в следващите дни?
– Да, благодаря за възможността да разговаряме. Имаме възможност този сезон да направим нещо добро в Пирин и се надяваме да зарадваме публиката.

Доста се шуми около евентуалното завръщане на две бивши „орлета“ Николай Бодуров и Станислав Манолев. Има ли развитие?
– Не мога да потвърдя това в момента. Но много се надявам те изберат Пирин отново и се завърнат там, където им е мястото.

Усеща ли се по-позитивна атмосфера в града? Когато повечето отбори говорят за по-скромно представя догодина, при вас като че ли се случва точно обратното.
– При нас нещата се случват по правилния начин. От миналата година имаме един начертан план, който се надявам да следваме и много се радвам, че въпреки обстоятелствата продължаваме да го следване. Както за всички, така и за нас пандемията беше много труден период, но най-важното бе да останем живи и здрави. Сега, важното е да зарадваме феновете на Пирин и да имаме добър сезон.

Успяхте ли да спасите голяма част от бизнеса или от средствата след пандемията?
– Откакто ние сме тук Пирин винаги е бил финансово стабилен клуб. Където имаше възможност сме кандидатствали. Но в този труден момент взехме решение да задържим целия персонал, да не намаляваме заплатите, за да можем да си дадем един по-добър старт, когато тръгнем.

Дори Лудогорец намалиха възнагражденията. Вие трудно ли устояхте на това изкушение?
– Водихме разговори всяка седмица, за да преценим кое е най-доброто за клуба. В трудни моменти се разбира дали една компания е финансово стабилна, дали един клуб има бъдеще. Аз взех решението, че независимо от обстоятелствата, че ние ще издържим и няма да намаляваме заплатите.

Първенството във Втора лига бе прекратено. Това ли бе вашето желание?
– Трябва да призная, че това бе по-добрият вариант за нас. Това бе официалното желание на клуба, както и на повечето клубове във Втора лига. Говорихме с колегите и директорския състав. Цяла седмица обсъждахме нашето решение. Изразихме подкрепа шампионатът да бъде прекратен. Независимо от решението, което се взема, ние щяхме да го прекратим. Важното е да сме живи и здрави.

Вашият клуб инвестира и в инфраструктурата. До къде сте?
– За мен и много важно, както и за целия клуб, е да имаме инфраструктура, която да отговаря и на играчите, които искаме да вземем. Когато един човек идва на гледа мач и води децата си, аз искам той да се чувства комфортно на стадиона. Гледката да е добра, тревата също. Административната сграда да изглежда добре. И самият отбор да играе добре. Инвестираме и в школата. Текат основни ремонтни дейности на ст. „Христо Ботев“. Административната сграда е почти готова. Днес поръчахме допълнителни седалки за секторите. В „Рила“ строим пет терена пълен размер, строим изкуствено игрище. Строим и още една сграда в Благоевград, в която да бъдат настанени хората от отбора. Имаме си и ресторант. Искам Пирин да бъде един затворен цикъл, където можем да контролираме стандарта на играчите, юношите и женския отбор. Вече официално си имаме и женски отбор – „Пирин лейдис“. От следващия сезон ще се пуснем в шампионата на БФС. Търсим мениджър и кондиционни треньори.

Мистър Фин успя ли да се адаптира вече към България?
– Това е човек, който супер бързо свикна със ситуацията. Говори вече български. Опитва се да учи думи. Има желание за комуникация. Разбира се добре с момчетата. Благодарна съм, че той прие предизвикателството от Северна Ирландия да дойде при нас. Заедно можем да постигнем много.

Вярвате ли, че след време ще може от вашата школа да излезе новия Бербатов?
– Да, аз нямам никакво съмнение в това. Югозападна България винаги е било място, от което излизат талантливи момчета. Публиката още този сезон ще видят момчета от първия отбор. 4-5 момчета ще бъдат в първия отбор. Искаме да направим тим, в който опитните да помогнат на младите да израснат.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ