Левскар, шеф на наш клуб: Защо Бойко Борисов ще дава 12 милиона от тотото на Левски!?

7 Dni Sport03.05.2020
бойко борисов

Спортният директор на Нефтохимик – Недялко Москов – никога не е криел симпатиите си към Левски. Пред KotaSport, той коментира ситуацията на „Герена“.

„Левски за първи път намери сериозен спонсор в лицето на Васил Божков. Знаете той какви неуредици имаше с държавата. Неща, които са много над мен и над вас. Нещо, от които сме далеч. Той обаче имаше проблеми с държавата и отборът отиде към криза. Мисля, че Левски бяха тръгнали добре и финансово, и организационно. Връщаха се дълговете. Друг е въпросът отборът как беше спортно-технически. Аз не съм съм очарован от това, което беше чисто футболно. През пролетта, преди пандемията и проблемите с г-н Божков, Левски нямаше спечелен мач. Изключвам двубоя с Лудогорец за Купата, в който нямаха удар във вратата. Спортно-технически имаха проблеми, но може би на Петър Хубчев му трябва време да направи добър отбор. Надявам се нещата да се оправят, макар че ще е много трудно.

Специално за тотото съм коментирал с много футболни хора. Ако г-н Борисов наистина иска да помага на футбола, тези 12 милиона, които ще ги дава на Левски, аз съм си левскар, но с възрастта вече разсъждавам по-трезво, и мисля, че тези 12 милиона трябва да ги разпредели 7 милиона на цялата „А“ група и 5 милиона на Втора лига. Ето, предлагам го, ако може да ме чуе г-н Борисов. Ето, като има отбор, който знае, че ще вземе 300 хиляди лева само от влизането си във Втора лига, ще има стимулация. Това е бюджет от 30-ина процента, който ти го осигурява държавата. Така тотото може да помага на футбола. Но, да се дадат на един отбор, за мен ще е грешка, дори и този отбор да е Левски.

Според мен Левски ще намери спонсор. Но това, което тръгнаха да правят с толкова скъпи футболисти, трансфери, заплати… Както каза един мой приятел – Венци Стефанов – в школата имат треньори на треньорите – това е несериозно. Имат треньор на треньора, а нито един юноша не играе в мъжкия отбор, освен Станислав Иванов. Надявам се да се оправят нещата – и в Левски, и в ЦСКА, да има футбол. Имам симпатии към Лудогорец, но искам да се променят нещата във футбола – да може и Левски, и ЦСКА да станат шампиони, и Локо, и Ботев – да се развали хегемонията на Лудогорец.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ