Левски продава маски, Лудогорец дарява държавни пари, а ЦСКА… стана нормален

7 Dni Sport03.05.2020
ЦСКА - Берое, Греъм Кери, Иван Турицов

Време на коронавирус е… Дори във футбола ни.

И новините са едни такива. В Левски продават маски. В Лудогорец даряват държавни пари. Чичо Венци иска да е Мутафчийски. 7 клуба са интубирани, един май вече предаде Богу дух. Въобще в Първа COVID-19 лига нещата си вървят.

Има обаче един клуб, в който никога не е било толкова спокойно. ЦСКА се зове и сме свикнали там драмата да властва. Дори без коронавирус.

Само, че сега – скука! Тръгват си чужденци. Без скандали, с получено каквото е договорено, разтрогнали като бели хора. Даже някакъв Албентоса казва: Ако трябва, пак ще се върна в този клуб!

Не да го съди, а да му помогне. Защото там всичко било отлично. Е как да не е отлично, даже заплатите идват на време. Нищо, че е пандемия.

Коронавирусът дойде като бич, който да ни хвърли бой и от него да прогледнем за малките неща. За хората около нас, за ежедневните мини-радости, които не забелязваме, за какво ли още не.

Коронавирусът във футбола ни отвори очите, че ЦСКА е станал нормален клуб. Край с драмите по оцеляването, каквито сега тресат Левски. Край с драмите, които тресяха преди това самият ЦСКА.

Край с всичко онова, което пречеше на ЦСКА да е ЦСКА.

Сега остава това да се види и на терена.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ