Денис Давидов, който се раздели със столичния гранд ЦСКА се оплака, че е останал без доход и квартира и не може да се прибере в родината си. Причината е, че руснакът разтрогна с „червените“ заради пандемията, като той е пожелал да се върне в Москва. В последния момент обаче Министерството на външнните работи на Русия е обявило, че няма да приема свои граждани прибиращи се от чужбина.

В една от социалните мрежи Давидов изказа своето разочарование от руските власти и се оплака, че за момента се намира в България, но не знае какво да прави.

„Здравейте всички. Не мислех, че ще трябва да пиша за това тук, но се налага! Понастоящем се намирам в България, тъй като имах договор с ЦСКА.

Във връзка със създалата се обстановка в света в клуба възникнаха финансови затруднения. Клубът ми предложи да разтрогнем договора и да се върна у дома. Аз се съгласих, но при условие, че ще има редовен полет до Москва. В онзи момент границите вече бяха затворени. И ето, вече един месец съм в България в очакване на полета, който да ме откара в къщи. За организирането на подобни полети за момента дори не става и дума.

На втори май 2020 година българското правителство организира полет по маршрута София – Москва – София за извозване на своите граждани от Русия. Като разбрах, че с този полет мога да се върна в родината, купих билети, прекратих договора си и напуснах квартирата си. Но вчера, 30 април, Министерството на външните работи на Русия отказа да приема своите граждани!!!

Българският самолет ще лети празен. На нас ни съобщават това два дни преди полета. Като че ли едва вчера са научили за самолета от България. Аз останах без договор, жилище, тренировки и доход. Излиза, че гражданите на България са важни за България, а тези на Русия не са. Разбирам, че ситуацията е сложна, но искам да дам гласност на това. Не се надявам на чудо, но се надявам, че нещо ще се промени по отношение на собствените граждани. Пожелавам на всички ви здраве в това сложно време“, написа Давидов.