ЗАЩО НИКОЙ НЕ ГО КАЗВА СЛЕД ДОКЛАДА!? Левски или няма да вземе лиценз, или прави ново АД

7 Dni Sport01.05.2020
Левски - Лудогорец, Мартин Петков

Футболен клуб Левски публикува вчера одитния си доклад. И всички медии разтърбиха за 10-те милиона печалба. Как никой не се запита клуб, който събира стотинки от феновете, как е на печалба!?

„Печалбата“ са един пари, които Васил Божков е дал за… Някой от Левски да довърши изречението.

Левски няма никаква печалба! Нещо повече, Левски не е действащо предприятие! Предприятие с отрицателен капитал от 8,4 милиона лева и акумулирана загуба от 44 милиона лева!

Независимият одитор „Желязков Одит 2004 ООД“, който е изготвил годишния финансов доклад на Левски, ОФИЦИАЛНО е изказал опасения от финансовото състояние на клуба към 31 декември 2019 година.

„Към 31 декември 2019 година регистрираният капитал е в размер на 30 670 000 лева и надвишава нетните активи на Дружеството, които са с отрицателна величина в размер на минус 8,347 млн. лева. Това може да породи съществено съмнение относно възможността на Дружеството да продължи дейността си като действащо предприятие. Ръководството е уверено, че Дружеството ще поддържа нормална дейност чрез финансова подкрепа от основните акционери в случай на необходимост“, се казва в констатация към доклада.

А кои са основните акционери? Георги Попов и Васил Божков! Е как те ще подкрепят Дружеството, когато са в нелегалност, а сметките на всичките им фирми са запорирани?

От тук нататък пред Левски има два хода – или да не вземе лиценз с оглед огромните задължения и неработещото Дружество, или да регистрира ново АД и от там нататък един Господ знае.

Има и трети вариант – Васил Божков да се появи отнякъде, но едва ли…


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ