Легендарен волейболист спаси с децата си от пожар 100-годишна гора край Батак

7 Dni Sport29.04.2020
18

В ролята на истински пожарникар заедно с две деца влезе днес мениджърът на волейболния Марек (Дупница) Людмил Найденов. Бившият национал се наложи да вземе спешно нещата в свои ръце, за да спаси от пожар 100-годишна гора в близост до язовир Батак. „Oткакто е извънредното положение в България съм си на вилата край язовира.

 

Преди обяд усетих дим и излязох в задния двор да видя какво става. Тогава видях, че полето, което е в непосредствена близост до пътя и само на метри от гората е цялото в пламъци. Огънят бе обхванал около 300-350 квадрата сухи треви по продължение и от вятъра вече пълзеше към гората. Има много изсъхнали дървета, гъста е растителността и беше ли стигнал огънят до там не бих искал да гадая за последствията. Нямаше време да звъня на пожарната, защото докато дойдеха, щеше да е късно и да пламне целия район. Веднага събудих малката ми дъщеря Мария, която е осми клас и племенника Мартин, който пък е едва на 9 години и се заехме с гасенето.

 

 

Започнахме да носим кофи с вода, после взех лопата да гася, за да пресека огъня, а те продължаваха да носят вода. За около 2 часа успяхме да се справим. Вероятно някой като е минал и е хвърлил незагасена угарка от цигара и от вятъра е тръгнал огънят. Минаха 2-3 автомобила, махнахме им да спрат и помогнат, но никой не реагира. Все пак по-важното е, че успяхме да угасим огъня. Ако не бяха двете деца да помогнат, нямаше шанс да се спре огънят“, разказа Найденов.

 

 

Той бе избран на последния Управителен съвет на БФВ за председател на Треньорската комисия и на онлайн-заседанието утре трябва да представи на ръководството своите кандидати, които да я попълнят.

 

БГ-ВОЛЕЙБОЛ

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ