Ти да видиш: В Германия се сетиха за капитана на Ботев Враца, пишат за него

7 Dni Sport22.04.2020
41

Немският спортен сайт „Reviersport.de” обърна внимание на нападателят на Ботев Враца Валери Домовчийски, който изкара един недокрай успешен период в Дуисбург. Посочен е като трансферен провал, който главно ще бъде запомнен с трудното си име за произнасяне, отколкото със силни изяви. Очеркът на Домо е насочен към актуалните събития около него и къде се подвизава.

За разлика от Дуисбург, който се подвизава в третото ниво на Германия, Домовчийски е част от елита на България. Изданието описва формата на родния ни шампионат, като споменава, че Ботев Враца ще се бори в плейофите за изпадане.

Капитанът на Ботев Враца има 21 мача през този сезон, като е вкарал 5 гола. Нападателят не само е важна част от отбора, но е и капитан.

Колегите връщат назад лентата, когато Валери Домовчийски направи трансфер от Левски, където спечели българското първенство и Купата на страната, в Херта Берлин, но честите контузии попречиха на тарана да се реализира в Германия. Макар да игра само в 4 срещи през пролетния дял на сезон 2007/2008 година, Домо вкарва на Байерн Мюнхен. Впоследствие записва 80 мача с екипа на Херта и вкарва 13 гола и прави 3 асистенции, като става шампион на Втора Бундеслига през сезон 2010/2011.

Последва трансфер в Дуисбург, където също не успява да впечатли. Вкарва 3 гола в 39 срещи за един сезон.

Вече от 2013 година до ден днешен, Домо премина последователно през Ботев Пловдив, Черно море, Левски, Левадиакос, Славия, Верея и Ботев Враца.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ