Ексклузивно в 7DS: Венци Стефанов издига Коща за шеф на БФС, той – изпълнителен директор

7 Dni Sport15.04.2020
венци стефанов, емил костадинов

Венци Стефанов се гласи да стане изпълнителен директор на БФС и да командва съюза зад гърба на марионетка като Емил Костадинов.

Това научи 7DniSport.bg от посветени в заверата на двамата представители на Статуквото в БФС.

Костадинов щял да бъде изтикан на преден план за президент като компромисен вариант – хем е легендарен футболист, хем натрупа административен опит като мълчалив посетител на заседанията на Изпълкома. Освен това зад него ще са всички настоящи апаратчици, които си пълнят гушата на гърба на БФС. Коща щял да им остави „ресорите“, а той се облизвал единствено за заплатата на Борислав Михайлов. Както и на другите екстри, полагащи се на президент.

Припомняме, че в момента легендата от „Парк де Пренс“ е скъсан като полска мишка. Къщата му бе продадена от съдия-изпънител, а бизнес отдавна няма. В момента Коща преживява единствено от дребни аферки покрай футбола. Точно затова Сивите кардинали смятат, че той ще е лесно управляем.

Всъщност за истинската оперативна власт се натиска Венцеслав Стефанов. Той отдавна работи в тандем с Костадинов в различните юношески и младежки национални отбори, превърнати в комисионерски фирми. Точно Коща е отговорник за тях, а Стефанов – главен печеливш.

Екс-бензинджията се вижда като изпълнителен директор на БФС, който да концентрира в лапите си оперативната власт. Затова и Стефанов така яростно скочи на Павел Колев, когато се разбра, че не един, а двама други кандидати за президент на БФС виждат в директора от „Герена“ спасителен вариант за БФС.

Стефанов парадирал и с това, че зад неговата кандидатура ще застане Бойко Борисов, с когото били близки авери от общото им минало в СИК.

Зад тандема Костадинов-Стефанов засега е Кирил Домусчиев. Олигархът е много доволен от отношението на двамата към Лудогорец…


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ