„Нова“ се срина без 30 млн. от Божков! Домусчиев гони хора, реже заплати, мародерства абонати

7 Dni Sport15.04.2020
кирил домусчиев

Кирил Домусчиев е започнал масово орязване на парите в „Нова телевизия“ и рязко съкращаване на скъпи журналисти, притиснат от липсата на рекламодатели.

Водещата на „Събуди се“ по Нова тв Мирослава Иванова и репортерите в предаването Галя Щърбева и Мария Йотова са в тв „престой“ от 15 дни заради извънредното положение в страната. Те слизат от екран, но не и предаването, което си е доказателство за поредно посегателство към свободата на словото в Домусчиевата медия.

Освен трите журналистки от Нова тв са в престой репортерът Живко Константинов, и продуцентката на съботното „Събуди се“ Станимира Иванова, както и инженери, оператори и др. Според хора от екипа в Нова тв се правят 30% съкращения.

Интересното е, че основният удар по медията не идва от коронавируса, а от акцията срещу Васил Божков. Тя лиши нова телевизия от 30 милиона лева на година рекламен приход от „Националната лотария“.

В същото време Домусчиев съкращава журналисти и предавания, но не намалява месечната такса за абонати, нищо, че не предлага маса платени екстри като футбол, спорт и филми! 7DniSport.bg отдавна алармира, че прокурор Гешев трябва да се заеме с това телевизионно мародерство.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ