Левски плаща като поп 142 000 евро, заради Делио Роси, ето какво причинил на играч

7 Dni Sport15.04.2020
Левски Тренировка Делио Роси (16)

На 4 март изпълнителният директор на Левски – Павел Колев обяви, че клубът е осъден на първа инстанция от френския Рен. За внушителната сума от 142 500 евро. Причината – неизпълнена клауза в договора на португалския футболист Афонсо Фигейредо. Въпросният изигра шест мача за „сините“ през пролетта на 2018 година.

„Не знам нищо по този въпрос. Единственото, което мога да споделя е, че наистина имах клауза за изиграването на определен брой мачове. Тогавашният треньор Делио Роси обаче изобщо не се интересуваше от това и не ме пускаше в игра. По този начин не изпълних и минималното игрово време, което искаха от Рен“, разкрива Фигейредо пред Topsport.

Дойдох от Франция, едно от топ първенствата в света, за да играя в Левски. Бях силно мотивиран, но имах проблеми с треньора Делио Роси още от първата седмица. Сигурен съм, че ако тогава клубът беше воден от друг специалист, нещата за мен щяха да се развият по доста по-различен начин, категоричен е португалецът..


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ