Нов вятър от Нион! Май спираме Първа лига и: 1. Лудогорец, 2. Левски, 3. Локо, 4. ЦСКА…

7 Dni Sport12.04.2020
Левски - Лудогорец,

УЕФА се е обърнала за съвет към известният епидемиолог Марк ван Ранст в търсенето на решение в кризата заради коронавируса.
Той бе основният консултант на белгийската федерация, която обяви край на сезона и направи „Брюж“ шампион. Това разгневи доста УЕФА. Но явно всичко се е променило.

„Започвам да усещам, че УЕФА започва да вижда, че да се играе футбол този сезон е невъзможно“, казва Ван Ранст в интервю за „Хет Нюсблат“. „Никой не може вини белгийските клубове за решението. От тях разбрах, че трябват минимум три или четири седмици за подготовка, за да се възобновят мачовете. Така е напълно нереално да се завършат сегашните първенства“, категоричен е той.

Мнението си променя и президента на ФИФА Джани Инфантино. „Ако съществува и минимална опасност не можем да възстановим футбола“, категоричен е той.

„Първият ни приоритет, нашият принцип е, че здравето е на първо място. Няма да спра да го повтарям. Няма мач, първенство или лига, която да си струва дори един човешки живот. Трябва да е ясно на всички. Ще бъде напълно безотговорно, ако нещата не са 100 процента сигурни. Ако трябва да изчакаме още малко, ще го направим. По-добре е да чакаме, отколкото да предприемаме рискове“, категоричен е Инфантино.

Съвсем скоро към Белгия ще се присъедини и Шотландия. Там всичко зависи от вота на „Дънди“. Предложението е класирането в долните лиги да бъде определено по сложен математически модел, а за Висшата лига да се изчака още малко. Предложението вече е прието от елитните клубове и почти всички от Първа лига и се чака „Дънди“, които май са против. При това положение ще се чака.

В Англия вече бе постигнато споразумение със Sky да не бъдат санкционирани отборите заради недоиграването на мачовете, а ще се търси съвсем ново решение. Това означава, че в скоро време може да се спре първенството.

В България БФС се надява да поднови шампионата през юни. Това означава, че отборите трябва да започнат подготовка през май, което е малко възможно. Причината е, че с оглед сигурността на хората, най-вероятно извънредното положение ще се проточи до средата на май.

В БФС са решили, ако наистина се стигне до удължаване на срока на Извънредното положение, да затворят сезона и да приемат настоящото класиране за крайно. Това означава: 1. Лудогорец, 2. Левски, 3. Локо Пд, 4. ЦСКА…


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ