Спряганият за ЦСКА Загорчич: Да взема чужденци, ако са по-слаби от нашите играчи? Абсурд!

7 Dni Sport02.04.2020
Славия - Ботев Пловдив, Златомир Загорчич

Треньорът на Славия Златомир Загорчич, който бе предложен на ЦСКА като един от вариантите за решение на кризата след неговото напускане, обясни за пореден път, че няма смисъл от недоказани чужденци в българския футбол.

Той говори и за драмата с коронавируса.

„По принцип в тази ситуация сега никой не може да има мнение. Трябва да имаме търпение всичко да отмине и тогава вече може да говорим за начина, по който трябва да се действа. Кога да започнем тренировки, колко време да се готвим, как да доиграем сезона. Сега всичко е илюзорно. Да, иска ми се да започнем още утре, но е невъзможно. Сега най-важна е дисциплината. Да изпълняваме това, което се казва, за да отмине по-бързо. Това е начинът, по който може да се борим, за да спечелим този мач“, пожела си Загорчич за коварната болест..

„Доволни сме, че влязохме в първата шестица, защото постигнахме това честно и с игра. В плейофите, ако ги има, ще се опитаме да наложим още повече малките. С представянето си Филип Кръстев ни показа още веднъж, че сме на прав път. Момчето заслужи да играе голям футбол и го прави много качествено. От нашата школа се наложиха Андреа Христов, Янис Карабельов, Калоян Кръстев, Георги Йомов, на когото също дадохме път. Ще разчитаме все повече и на Димитър Стоянов, Мартин Атанасов. Двамата ще получават все повече минути. Това е начинът, по който ще продължим да действаме“, обеща бившият български национал.

Ние в Славия действаме по този начин от години и ще продължим така. Освен Стергиакис, нямаме друг чужденец, ако и него можем да наречем такъв. Надявам се, че ще е така и занапред. Разбира се, евентуално може да вземем такъв играч, но само ако е много качествен и си заслужава. Но да взимаме чужденци, които са по-слаби от българите, няма шанс“, закани се Загорчич.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ