Купата на България е за Левски! ЦСКА, Локо Пловдив и Ботев нямат шанс, защото…

7 Dni Sport08.03.2020
Левски - Лудогорец, Милан Мийатович, Иван Горанов, Мартин Петков, Станислав Иванов, Станислав Костов

Ако се погледне статистиката, Левски е с най-голям шанс да спечели Купата на България, пишат от „Меридиан Мач“. „Сините“ имат положителен баланс в този турнир и срещу трите други класирали се тима на полуфиналите.

Левски е спечелил 19 мача от общо 37 срещу ЦСКА за Купата, а равенствата и загубите са общо 18 – 9 на 9. За отбелязване е, че вековниците никога не са отпадали от „армейците“, когато спорът между тях е бил в две срещи.

Интересно е, че срещу Ботев и Локо (Пд) равенствата и загубите на Левски пак са по равно. Срещу Ботев те са по 3, а срещу Локо по 2. „Канарчетата“ са загубили цели 16 пъти от „сините“ в турнира, а „смърфовете“ – 16. На финал Левски не е падал никога нито от „жълто-черните“, нито от „черно-белите“, но пък е отпадал по два пъти и от двата отбора.

Като цяло обаче с оглед историята, Левски не би трябвало да е уплашен от нито един от тези три съперника.

Но винаги има едно „но„. В този случай негативното за „сините“ е ,че никога не са печелили Купата, когато на полуфиналите са били тези четири отбора. Това се е случвало два пъти – през пролетта на 1969 и 1985 година. Интересното е, че съдбата винаги е изправяла ЦСКА срещу Локомотив, а Левски срещу Ботев. И двата столични гранда са си осигурявали място на финала. „Червените“ могат да се похвалят с две победи 3:1 и 2:1.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ