Ще осмислят ли Хубчев и Левски сезона си?

7 Dni Sport05.03.2020
лудогорец - левски

Левски приема Лудогорец в последния четвъртфинал за Купата на България. Сблъсъкът е тази вечер от 19:00 часа на „Герена“. Един от двата отбора ще прави компания на пловдивските Ботев и Локомотив, както и ЦСКА на полуфиналите в турнира.

За „сините“ двубоят е от изключително важно значение. Столичани започнаха слабо пролетния дял и не успяха да стигнат до победа в първите си три срещи. Титлата за поредна година ще се изплъзне на гранда, поради което Купата остава единственият шанс за трофей. Единствено отстраняването на Лудогорец днес може до някаква степен да спаси сезона на Левски на този етап.

Разградчани не играха през уикенда, след като мачът им с Арда бе отложен. Тимът на Павел Върба е отпочинал след реванша с Интер преди седмица. „Орлите“ остава да се борят на два фронта и предвид дълбочината в състава, ще се хвърли с всички сили и в първенството, и за Купата.

Треньорът на Левски Петър Хубчев получи вот на доверие от ръководството на клуба вчера, но при евентуална загуба днес, спекулациите за бъдещето му начело на клуба едва ли ще спрат. Специалистът има да решава куп кадрови проблеми със състава си. С наказания са Дени Алар и Мартин Райнов. Аут поради травми са Николай Михайлов, Филипе Нашименто, Симеон Славчев и Паулиньо. Очаква се в групата да попадне последното ново попълнение Георги Георгиев, но да остане резерва за сметка на Милан Миятович.

В отбра се завръщат Холмар Ейолфсон, Иван Горанов и Йоанис Каргас, като се очаква първите двама да са титуляри. В халфовата линия без алтернатива изглежда са Хали Тиам, Франко Мазурек и Стайн Спиерингс. Станислав Иванов ще атакува отляво, а отдясно най-вероятно шанс за изява ще получи Насиру Мохамед. На върха на нападението ще бъде Найджъл Робърта.

Лудогорец ще излезе с най-доброто, с което разполага. На вратата ще бъде Пламен Илиев, а карето в отбрана пред него ще включва Антон Недялков, Драгош Григоре, Сисиньо и Георги Терзиев. В халфовата линия ще видим Анисе и Светослав Дяков, а по крилата ще нападат Каули и Вандерсон. Марселиньо ще бъде в ролята на плеймейкър, а на върха на нападението ще играе Клаудиу Кешеру.

Главен съдия на мача е Драгомир Драганов. Очаква се стадионът да бъде пълен до краен предел. Прогнозите сочат, че в часа на мача в София няма да вали дъжд.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ