Кметът на Пловдив поиска от Локо цялостен проект за Лаута

7 Dni Sport04.03.2020
Христо Крушарски, Бойко Борисов

Преди минути завърши срещата с участие на Локо Пд в община Пловдив. Тя започна с увод от кмета Здравко Димитров, който гласеше: “От наша страна ще бъдем максимално експедитивни.”

Главният архитект на общината попита представителите на Локо Пд: Колко бързо може да се изготви проектната документация? И да се уточни начина за отпускане на средствата, защото стартиралата процедура за концесия на Лаута трябва да се прекрати.

Пристът на Локо Пл поиска тази процедура за концесия да бъде прекратена възможно най-бързо и добави:

“Имаме два проекта за трибуна Бесика! Имаме един от преди 6 години, но от него вероятно ще се откажем. След това изработихме нов проект на Бесика и идеен за целия стадион”

Кметът заяви, че най-изчистения вариант е да се изготви целия проект от страна на Локо Пд и да се дари на общината!

Архитектър на общината Ахрянов заяви и на Локо Пд, че след като се внесе проекта не могат да се правят промени, заради обществената поръчка, която ше бъде обявена!

Проектантът на Локо Христо Пештеков заяви, че няма проблем да довърши целия проект.

Юристът на общината заяви, че ако общината трябва да плати проекта това ще забави много нещата. Архитектър на общината сподели, че арх. Пелтеков има тежката задача да измисли, какво е най-доброто за Локо Пд, което може да се направи за 12 милиона!

Стана ясно, че стадион Локомотив ще се реализира на етапи, като не е изключено и Христо Крушарски да реши да дофинансира.

Кметът на Пловдив завърши с: И двата стадиона ще станат!

Архитектът на Локо Пд повдигна и въпроса, дали хората в кв. Тракия са подготвени за това, че на място, където са свикнали да има парк, ще тече строителство. Здравко Димитров заяви, че недоволни винаги ще има, но мястото за база за Локо Пд вече е определено.

„Plovdivderby“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ