След Вечното сега е време за пловдивското дерби, вижте стартовите състави

7 Dni Sport16.02.2020
Ботев Пловдив Локомотив Пловдив финал купа България 12

След вчерашното дерби между Левски и ЦСКА, неделният ден ще ни предложи още едно емблематично съперничество от елита на България.

Един срещу друг се изправят пловдивските грандове Ботев и Локомотив.

В сравнение с битката за столицата, в последните години този сблъсък е далеч по-зрелищният и изпълнен с неочаквани обрати.

Дуелът е изключително важен и то не само с оглед на временното класиране, а и защото победителят ще вземе аванс пред съперника в статистиката. В срещите досега двата отбора са си разменили точно по 39 победи и имат 31 равенства. Последното беше на „Лаута“ през есента, когато двата отбора завършиха 1:1.

Както тогава, така и сега звездата на домакините Тодор Неделев е извън сметките. Треньорът Ферарио Спасов го включи в групата, за да повдига морала на съотборниците си. Ботев беше отслабен и в защита след трансфера на Кристиан Димитров в Хайдук (Сплит).

Треньорът на Локо Бруно Акрапович също има кадрови проблеми. През паузата в Локо бяха привлечени няколко футболисти. Миховил Клапан е с проблеми и ще се мисли до последно дали да започне от първата минута.

Петър Витанов и Милош Петрович са с контузии и това отваря празнота в средата на терена до Первиз Умарбаев. Вариантите са Клапан или Витанов, като кой от двамата ще играе ще зависи от състоянието им преди мача.

В Ботев все пак привлякоха опитният Иван Бандаловски на мястото на Димитров и нямат големи притеснения за този пост.

Главен съдия на срещата е Никола Попов, с помощници Иво Колев и Димитър Русев. Делегат на БФС е Христо Ботев, а работата на реферите зорко ще следи Иван Вълчев.

„Топсорт“

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ