След Домусчиев, и УЕФА размаха пръст на Боби Михайлов за „безхаберните комунисти“ в БФС

7 Dni Sport07.10.2019
Борислав Михайлов

УЕФА предупреди Българския футболен съюз да внимава с дискриминационните решения във връзка със скандалната забрана на вратари извън Европейския съюз (ЕС), пише „България Днес“. Ограничението беше прието от Изпълкома на БФС през изминалата седмица и провокира остри коментари.

„УЕФА сериозно препоръчва на всички национални федерации да спазват
установените трудовоправни отношения на национално и европейско ниво – коментираха дипломатично от европейската футболна асоциация. – Това е местен проблем. Затова трябва да потърсите коментар от Българския футболен съюз и съответните власти в страната“, написаха от УЕФА при запитване от „България Днес“ по казуса.

В Европейския съюз съществува директива, която осъжда дискриминацията на трудова база. Тя се отнася само за граждани на общността. Препоръките не важат за граждани на страни извън ЕС.

Комисията за защита от дискриминацията също беше сезирана за решението на БФС. В момента тече едномесечен срок, в който държавният орган трябва да се произнесе по казуса.

Припомняме, че далеч по-остро на решението реагира босът на Лудогорец Кирил Домусчиев, който нарече приелите предложението хора от Изпълкома „безхаберни комунисти“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ