Шок в Ботев! НАП погна клуба за данъци и осигуровки, спира им парите за „Колежа

1

Футболният клуб Ботев не е плащал осигуровки от началото на годината, заради което футболистите и служителите са със спрени здравноосигурителни права. Босовете на жълто-черните не са се разплатили с бюджета и по авансовите вноски за корпоративния данък и ДДС, става ясно от справка в НАП. Заради забавата изискуемите задължения на клуба са продадени към Дирекция „Събиране“ на приходната агенция. Там вече е образувано изпълнително дело от инспекторите, които трябва да съберат дължимото.

Според процедурния правилник на НАП и ДОПК следва покана за доброволно погасяване, след която е възможно клубът да постигне договорка за разсрочване на задълженията. Това обаче няма да възстанови здравните права на близо 100 души, на които ПФК Ботев 1912 АД е осигурител. Най-лошият вариант за клуба остава принудителен запор на активи или банкови сметки.

За ситуацията със забавените плащания се разбра, след като централният защитник на тима Радослав Терзиев пострада по време на мача с Левски и се наложи да бъде опериран. Оказа се, че интервенцията се е забавила, защото при проверка в болницата се оказало, че футболистът е със спрени здравноосигурителни права.

Всички текущи и нови задължения на Ботев ще бъдат присъединени към вече заведеното изпълнително дело. Така борчовете на клуба към хазната ще набъбнат с допълнителните разходи по събирането, ако собственикът и ръководството не предприемат съответните постъпки за погасяването им.

Изпълнителното дело би било сериозен проблем и за преговорите на клуба с Фонда на фондовете, пред който мажоритарният собственик на ПФК Ботев 1912 АД Георги Самуилов кандидатства за нисколихвен заем, с който да рестартира замразения строеж на клубния стадион.

„Марица“

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ