Сензацията!? След като Ганчев не го пусна в ЦСКА, Васил Божков спасява Левски!

васил божков

Бившият финансов благодетел на ЦСКА Васил Божков ще замени Спас Русев като собственик на Левски, твърди Gol.bg, позовавайки се на два независими източници. Милиардерът е готов да поеме клуба от „Георги Аспарухов“, който е затънал в дългове. Според същите източници „сините“ са тръгнали много смело по пътя на фалиралото дружество на ЦСКА, като към днешна дата имат над 20 млн. лева дългове. Божков е готов да се заеме с трудната задача да гарантира доброто бъдеще на Левски, въпреки не особено цветущото финансово положение на „Герена“.

Само от началото на годината сегашният собственик на Левски Спас Русев е пръснал сериозни милиони. Не е тайна, че „сините“ боравят с голям бюджет, като в България единствено Лудогорец може да си позволи по-висок. Вероятността сделката да се случи се увеличава и от факта, че Русев веднъж вече лично е молил Божков за съвет. При поемането на „сините“ бизнесменът е поискал Божков да му даде насоки за управлението на футболен клуб и да го запознае по-сериозно с цялостната материя около футбола. Затова и е имало среща с тогавашния шеф на съдиите Петър Петров в офиса на Божков, в която той е казал на съдията да внимава какво се случва на Левски с реферите, защото Русев му е като брат.

Както е известно, Васил Божков беше собственик на вечния съперник на Левски – ЦСКА в периода между 1999 г. и 2006 г. Още тогава се говореше усърдно, че милиардерът е голям привърженик на Левски и сърцето му е на „Герена“.  През 1994 г. Божков вече веднъж опита да поеме властта на „Герена“, като тогава заедно с Кеворк Кеворкян отправи предложение на Томас Лафчис.

Божков имаше мерак да се върне в ЦСКА, когато „червените“ банкрутираха, но вместо него на „Армията“ на бял кон дойде Гриша Ганчев.

В последните години слуховете и непотвърдените информации свързваха Васил Божков с проекта „ЦСКА 1948“, като наскоро бизнесменът дори стана официално спонсор на новосъздадения клуб.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ