Двама българи ще спорят за златните медали на Европейското по борба в Загреб

Микяй Наим

Двама българи ще спорят за златните отличия на Европейското първенство по борба в Загреб (Хърватия).

Микяй Наим беше категоричен срещу румънеца Стефан Коман и спечели със 7:0 в полуфиналите при 65-килограмовите на свободния стил. Утре за титлата носителят на златния пояс „Дан Колов“ от 2021-а ще спори срещу арменеца Вазген Теванян. Представителят на димитровградската школа за първи път в кариерата си се класира за финал на Европейско първенство при мъжете.

В категория до 70 кг Рамазан Рамазанов също бе убедителен и прегази с технически туш 14:4 украинеца Игор Никифорук. В решителната схватка за златото обаче тазгодишният носител на златния пояс „Дан Колов“ ще има за съперник Хаджи Алиев (Азербайджан), двукратен олимпийски медалист, трикратен световен и три пъти европейски шампион.

На миналогодишното първенство натурализираният дагестанец взе бронз. Финалът е първи и в кариерата на Рамазанов, който се състезава за клуб Илия Павлов (Велико Търново).

Шансове за медали имат още двама българи. Георги Вангелов ще спори за бронза срещу грузинеца Роберти Дингашвили в категория до 57 кг.

Утре излизат други четирима наши представители в свободния стил. Срещите утре започват от 12.30 часа време.

Снимка: Официална фейсбук страница на БФ по Борба


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ