Извадиха стряскащи факти, заради които ЦСКА ще стане шампион! В Разград им прилоша

ЦСКА - Спартак Варна, Маурисио Гарсес

В трето поредно свое домакинство ЦСКА отбелязва гол до 15-ата минута. Същото се случи и в мачовете с Ботев Пд (3:1) и Локо Пд (1:1). От началото на сезона червените са вкарали общо 5 попадения в първия четвърт час на своите мачове. Най-често те се разписват в последните 15 минути – цели 11 пъти.

ЦСКА спечели за осми път през сезона с 1:0. Червените надиграха минимално по два пъти Септември и Спартак Варна, както и ЦСКА 1948, Ботев Пловдив и Локомотив Пловдив като гост и Черно море на „Армията“. Тоест точно 1/3 от мачовете на тима в елита (8 от общо 24) са завършили при този резултат.

Маурисио Гарсес отново се изравни с Браян Морено на втората позиция при реализаторите на армейците. Двамата имат по 8 попадения в първенството, а най-добър голмайстор е Назон с 11.

Брадли де Нойер се отчете с четвърта асистенция през сезона и трета през пролетта. Освен срещу Спартак Варна, той даде голови подавания в двете срещи с Берое, както и срещу Ботев Пловдив. Лидер по асистенции в ЦСКА е Тибо Вион с 6, Дюкенс Назон е втори с 5.

В първи пролетен двубой хаитянинът нямаше голов принос. В предишните 5 срещи на армейците Назон се отчете с 5 попадения и 3 асистенции.

Дауда Бамба записа първи официални минути от 167 дни. За последно той бе на терена при победата с 2:1 над Пирин на 3 октомври.

Червените записаха 14-а суха мрежа от началото на сезона, като 13 са на сметката на Густаво Бусато, а една е на Димитър Евтимов. ЦСКА е допуснал най-малко попадения в елита -12.

Армейците не са успели да се разпишат само в два от 24-те си мача през кампанията.

Жираир Шагоян остана на пейката в трети пореден двубой. През пролетта той има на сметката си едва 45 минути – започна като титуляр срещу Септември и бе заменен на почивката./ „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ