Гордей се България, Светослав Гоцев е №1 в Лигата на нациите, всички са в краката му

7 Dni Sport26.07.2022
Светослав Гоцев,

Мъжкият национален отбор по волейбол завърши на 14-о място от 16 отбора в Лигата на нациите, но и след приключването на финалната фаза България може да се похвали с едно първо място в индивидуална класация.

Центърът на държавния ни тим Светослав Гоцев е №1 по блокади в тазгодишното издание на авторитетния турнир. Волейболистът на “Левски” водеше в класацията след изиграването на редовната фаза.

В нея той взе участие в 9 от 12-те срещи на България. В тях Гоцев регистрира общо впечатляващите 35 успешни блокади, което прави по 3,89 на мач.

Само в 4-те срещи от последната седмица той стопира успешно 15 атаки.

В класацията за най-добри блокировачи втори и трети с голямо изоставане от Гоцев бяха бразилецът Флавио Резенде (27) и аржентинецът Агустин Лосер (26).

След изиграването на срещите от финалната фаза българинът запази лидерската си позиция. Втори излезе американецът Дейвид Смит с общо 32 блока. Флавио Резенде остана трети с 29.

При разпределителите Георги Сеганов, който бе №1 след редовната фаза с 301 успешни вдигания, се нареди трети в крайното класиране.

Пред него са бразилецът Бруно Резенде (328) и италианецът Симоне Джанели (308).

Олимпийските шампиони от Франция спечелиха и Лигата на нациите след 3:2 над САЩ във финала, игран в Болоня (Ит).

Автор: „24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ