ЦСКА размаза Ботев (Враца)! Хеттрик на Кайседо прати червените на 1/2-финал за Купата (СНИМКИ)

цска2

ЦСКА се класира по безапелационен начин за 1/2-финалите в турнира за Купата на България. Армейците разбиха с 4:0 Ботев (Враца). Жорди Кайседо откри в 11-ата минута, а той удвои от дузпа в 40-ата минута. Еквадорецът оформи хеттрика си четвърт час преди края, а до края се разписа и Бисмарк Чарлс. Така ЦСКА ще се присъедини към Лудогорец, Славия и Арда, които вече се класираха на полуфиналите. Жребият ще се тегли по-късно тази вечер.

Играчите на Бруно Акрапович започнаха много силно срещата и още в 11-ата минута откриха резултата. Джером Синклеър пусна топката към връхлитащия в наказателното поле Тибо Вион, който напредна до аутлинията и центрира към Жорди Кайседо. Еквадорецът не остави никакви шансове на Зехиров при отскока си и матира стража на Ботев Дамянов за 1:0.

Минута по-късно Аласан Н’Диайе можеше да изравни резултата след комична грешка от Жеферсон от ЦСКА на тъча, но ударът на халфа бе неточен. След четвърт час игра Кайседо преодоля красиво Н’Диайе на границата на наказателното поле на гостите и стреля по земя, но прекалено слабо, за да затрудни Дамянов.

В 38-ата минута Кайседо открадна изритана топка от Костадин Ничев, след което проби посока вратата на Ботев. Последва удар с десния крак, но Дамянов отрази удара на еквадореца. Минута по-късно пък Зехиров фаулира Брадли Мазику в наказателното поле и реферът Николов посочи бялата точка. Жорди Кайседо си взе топката и шутира с мощен удар в долния десен ъгъл парира Дамянов за 2:0.

Четвърт час преди края на мача Мено Кох взе топката и надбяга отляво Юлиян Ненов и Атанас Зехиров, след което подаде успореден пас за Кайседо в наказателното поле на врачани, който с десния крак матира Дамянов за 3:0.

В 78-ата минута Аласан Ндиайе „подари“ топката на Бисмар Чарлс пред наказателното поле на врачани. Ганайският нападател напредна и залъга встрани Дамян Дамянов, след което прати топката в опразнената му врата – 4:0.

СНИМКИ: БУЛФОТО


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ