Валентич с 15 хил. евро заплата в Ботев! Страх от шпионаж тресе треньора на канарчетата

Азрудин_Валентич3

Треньорът на Ботев Пловдив Азрудин Валентич е един от най-скъпоплатените в Първа лига. Месечното възнаграждение на босненеца е в размер на 15 хиляди евро. Той пристигна при канарчетата в началото на годината.

Валентич е назначение лично на новия бос Антон Зингаревич. Той дойде от датския втородивизионен Фремад Амагер – тим, който е собственост на руския бизнесмен. От този отбор бяха привлечени още македонският централен защитник Марио Младеновски, бранителят Кевин Янсон, който може да играе и като дефанзивен халф, както и плеймейкърът Реда Рабей. Клубът подписа и с левия бек Па Конате, който за последно бе в норвежкия Розенборг. В момента Валентич набляга сериозно на тактическата подготовка на жълто-черните. Той обеща, че напролет съставът му ще действа много агресивно.

В събота, 30 януари, канарчетата ще изиграят третата си контрола (б.а. – в първите две биха Гигант Съединение (7:0) и Етър (2:1). В нея съперник ще е Берое. Срещата е от 14:00 часа в Коматево. По настояване на Валентич обаче няма да бъдат допускани камери – това е изричното му изискване. Явно наставника го е страх от шпионаж. Срещата ще бъде открита единствено за репортери и фотографи, фенове също няма да има на трибуните.

През следващата седмица Ботев трябва да уреди още няколко трансфера. В Пловдив е чакан 20-годишният ганайски халф Емануел Току, който също е част от датския Фремад Амагер. Канарчетата още не са се отказали от привличането на фланговия играч Хосам Айеш. Той е собственост на Гьотеборг, но е със статут на резерва и иска да напусне. Пред местните медии Азрудин Валентич разкри, че иска Айеш. Играчът също призна, че е водил разговори с Ботев Пловдив, но не пожела да разкрие повече. „Не съм си затворил вратата нито за Гьотеборг, нито за трансфер в друг клуб. Това, че има интерес към мен, ме ласкае“, каза той.

„Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ