Студен душ за Левски на „Герена“! Арда тресна сините с голове от засада и в последните секунди

левски_арда

Левски продължава с неубедителното си представяне в шампионата. Сините загубиха с 1:2 от Арда на стадион „Георги Аспарухов“, В края на първата част Матеус Леони изведе кърджалийци напред в резултата. В самия край на двубоя Паулиньо възстанови равенството, но няколко секунди по-късно Иван Коконов вкара втори гол за Арда и така донесе победата за тима от Кърджали.

Срещата започна доста равностойно, а играчите на двата отбора се опитваха да установят териториален превес. Все пак гостите от Арда се нагодиха по-добре към двубоя и организираха няколко добри атаки, които обаче не затрудниха по никакъв начин вратаря на сините Николай Михайлов.

В 35-ата минута Ковачев напредна по десния фланг и подаде към Спас Делев, но пасът бе прекалено дълъг и голмайсторът от с. Ключ не успя да достигне до топката.

Малко след това Спас Делев стреля директно от пряк свободен удар, но топката бе изчистена от Алекс Петков и излезе в корнер. Секунди по-късно кърджалийци получиха ново статично положение, от доста по-добра дистанция. Делев стреля, Михайлов плонжира и изби с една ръка, но Коконов върна топката към вратата на „сините“. Там в положение на засада се намираше Леони, който попречи на Даске да играе с топката. Френският защитник все пак чукна леко топката и тя се отби в лявата гредата и стигна до Мартинов. Последният върна кълбото пред вратата, където Леони бе точен с пета, за да изведе своя тим напред.

Втората част стартира спокойно. След около час игра „сините“ се посъбудиха и отправиха първия си точен удар в срещата. Ивайло Найденов сякаш по-скоро опита центриране, което обаче завърши право в ръцете на Иван Караджов.

След 2 месеца забвение Станислав Иванов най-накрая отново излезе на терена със синята фланелка. Младежкият национал замени Илия Юруков в 67-ата минута от срещата.

В 71-ата минута Матеус Леони отправи мощен удар към вратата на Михайлов, но топката премина встрани, за късмет на родния национал, който не реагира.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ