Лудогорец докопа Суперкупата с подбутване от Кабаков! Аутори вдигна пети трофей в 43-годишната си кариера

лудогорец-славия06

Лудогорец спечели трета Суперкупа на България в своята история. Разградчани се наложиха с 1:0 над носителя на Купата Славия, като победното попадение реализира в 30-та минута Клаудиу Кешеру.

На стадион “Трейс Арена” в Стара Загора тимът на Пауло Аутори владееше повече топката и създаде повечето и по-добрите положения за гол и от тази гледна точка победата е абсолютно заслужена. Няма как да бъде подмината обаче спорната ситуация в началото на второто полувреме, при която Георги Кабаков неоснователно подмина претенциите на “белите” за дузпа.

От първата минута играчите в зелено взеха инициативата и натиснаха съперника в неговата половина. Кешеру с глава отклони покрай гредата преди да са изминали 10 минути, а в 15-та Марселиньо нацели напречната греда зад гръцкия вратар на Славия Стергиакис. Той показа, че внимава парирайки опита за удар на бразилеца след двойно подаване с Вандерсон в 25-та минута. 4 по-късно Кампаняро стреля много неточно от удобна позиция, но в 30-та Кешеру отбеляза. Сисиньо опита удар, който румънецът омекоти и топката се озова в Марселиньо. Той веднага върна за нападателя, който от 8-9 метра не остави шанс на Стергиакис.

В 33-та минута Галин Иванов изпълни пряк свободен удар, който затрудни максимално Ренан. Стражът на разградчани със сетни сили успя да избие.

В началото на второто полувреме се случи споменатата вече спорна ситуация в наказателното поле на Лудогорец, но след нея разградчани отново се хвърлиха напред в търсене на втори гол. Стергиакис обаче се справи с удар на Мисиджан, Кампаняро и Вандерсон. В 72-та минута Георги Кабаков отново пожали разградчани, спестявайки втори жълт картон на капитана Светослав Дяков за изключително грубо влизане в краката на съперник.

“Белите” оказаха натиск около 85-та минута, но той се оказа недостатъчен за изравняването и така тимът на Златомир Загорчич не успя да вдигне втори трофей в рамките на 2 месеца. За Пауло Аутори Суперкупата на България е пети трофей в 43-годишната му кариера след титлата на Бразилия, спечеленото Световно клубно първенство и двата триумфа в Копа Либертадорес.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ