Борисов за втория лифт: Крайно време е да развързваме темата! Нашите „зелени“ ще закрият туризма в Австрия, ако дойдат

Бойко Борисов - Варна Волейбол

Премиерът Бойко Борисов коментира във Виена новината, че мажоритарен собственик на „Юлен“ АД е Марк Жирардели.

„Безспорно Марк Жирардели е на световна величина и за всеки туризъм, курорт и държава, да имаш подобни инвеститори е нещо много хубаво. Доколкото знам се среща с нашите министри и така или иначе темата „Банско“ трябва да я развързваме и да отиваме към решение, защото е един прекрасен курорт“, каза Борисов, цитиран от „Фокус“, и допълни, че в Австрия се изкарват милиарди от туризъм всяка година.

„С пъти, пъти, пъти, пъти повече лифтове, писти и никаква екология. Тук няма ли „зелени“? Ако нашите „зелени“ дойдат, ще ликвидират целия бранш в Австрия, който има около 30-40% провинции и си изкарват хората хляба от това. Аз съм горд, че България може би има най-силните зелени организации в света. Такива силни организации аз не мога да си представя другаде да ги оставят да съществуват. Но нашите са такива, че успяват. Както виждате, 20 години няма правителство, няма президент, който да намери смелост и кураж и да каже: „Това все пак е едно правилно решение да се развива туризма.“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ