Сензационен Гонзо: свали на земята новия №9 на Левски и се обясни в любов на Ел Маестро

7 Dni Sport06.11.2018
Христо Стоичков Коктейл книга (52) Гонзо Георги Иванов

Бегендата на Левски Георги Иванов-Гонзо коментира последните събития около тима. Той също отчете разликата в представянето на сините, лакмус за която е завръщането на публиката на „Герена“.

„Защо да не може Левски да стане шампион. В момента отборът играе добре. И ако продължи в този ритъм, ще успее. Смяната на треньора и новият наставник дават самочувствие на Левски да играе атрактивен футбол, който се харесва на хората. Бях много скептичен към отбора преди, но сега ми харесва. Футболистите играят със самочувствие. Левски не е по-слаб от Лудогорец и ЦСКА. Много е рано да говорим за Стоянович, след като са минали 5-6 мача при него. Видно е, че освободи отбора психически. Даде свобода на футболистите да играят с топката, да атакуват. Това е в ЕГНто на Левски. През изминалата една година при Делио Роси отборът разочарова малко хората. Фактът, че фенове те се връщат на стадиона, показва, че харесват този Левски. Най-вече в игрови план“, сподели Гонзо.

„Трябва да мине много дълго време, за да отида да работя пак в Левски. На този етап не може и да си го помисля да се върна. Не го казвам с лоши чувства. Просто така съм решил. В последната година, когато бях там, беше змиярник. Сега не ги и следя, заклевам се. Сега там не е змиярник“, добави Иванов.

Той засегна и темата за феновете. „Най-важно е да обичаш отбора си, а не да станеш шампион. А с времето, когато тези хора се научат да подкрепят отбора така, както могат, Левски ще стане шампион. Но всичко трябва да стане постепенно. Изведнъж нищо няма да стане“, категоричен бе Георги Иванов.

Той сподели мнение и за сегашния стрелец на Левски Станислав Костов, когото мнозина оприличават на него. „Станислав Костов надхвърля очакванията. В момента играе добре, вкарва голове. Пожелавам му успех и да продължава по същия начин. Сравнение с мен не искам да правя, защото в крайна сметка ние сме много далечни. Не говорим за качества, а за това, че аз съм играл много години в Левски и съм решавал мачове. Ако обаче продължава в същия дух години наред, може и да ме надмине. Не може да оценяваш един човек след един сезон и 10 гола, и да го слагаш на пиедестал“, каза той.

Гонзо заяви, че за него не е проблем, че чужденци са начело на двата гранда, след като си вършат добре работата. „В момента и двамата треньори начело на ЦСКА и Левски се справят. Харесвам Ел Маестро по начина, по който говори и по който играе отборът, с изключение на два мача. Левски също играе добре при новия треньор“, завърши Гонзо.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ