Неочакван разгром в Русе! Драконите разкъсаха Бистришките тигри за 23 минути!

Витоша Бистрица Дунав Русе (8)

Дунав сломи Витоша само за 23 минути на Градския стадион в Русе и спечели безпроблемно с 3:0. Ахмед Ахмедов се разписа на два пъти, а Светослав Ковачев отбеляза първият си гол в професионалния футбол.

Нещата в срещата можеше да са много различни за Витоша, но сантиметри разделиха Стефан Христов от гол  още в 4-та минута. Той стреля отблизо по диагонала след пробив на Четин Садула, но не успя да прати в мрежата и това се оказа фатално. По-малко от 2 минути след пропуска му, Преслав Петров центрира остро от левия фланг на русенската атака, а на втора греда Ахмед Ахмедов се хвърли и засече атрактивно от въздуха за 1:0. Попадението шокира бистричани и в 15-та минута Даниел Кутев загуби от Попадийн в централната зона, последва извеждащ пас за Светослав Ковачев, който хладнокръвно прати в далечния край на мрежата на Християн Василев за 2:0. Младият футболист записа и асистенция в 23-та минута. Ковачев бе изведен отляво в наказателното поле, вратарят допусна грешка излизайки по-напред, за да го пресрещне, и топката бе пратена пред голлинията, където Ахмедов изпревари съперник и вкара за 3:0. Двубоят на практика приключи в този момент и до края му Дунав действаше много спокойно и уверено, докато Витоша успя да отправи няколко удара към вратата на Станислав Антонов, но без да предизвика сериозно спасяване. Наско Милев пропусна най-добрият шанс за Тигрите в последната минута на мача, когато получи в наказателното поле и стреля към близкия ъгъл със сил, но встрани от вратата.

С победата Дунав измести Витоша от 10-о място в Първа лига. Русенци събраха 14 точки, с една повече от днешния си опонент, който вече има четири поредни поражения.

Дунав (Русе) – Витоша (Бистрица) 3:0
1:0 
Ахмедов (6′)
2:0 Ковачев (15′)
3:0 Ахмедов (23′)

Дунав: 86. Антонов, 24. Петров, 16. Ковачев (к), 5. Динков, 77. Костадинов, 31. Станоев, 83. Попадийн, 14. Васев, 17. Коконов, 98. Ковачев, 9. Ахмедов
Старши треньор: Людмил Киров

Витоша: 1. Василев, 2. Гочев, 11. Кутев, 14. Садула (к), 18. Цанков, 22. Милчев, 24. Купенов, 45. Долапчиев, 80. Котев, 88. Лазаров, 99. Христов
Старши треньор: Росен Кирилов

Главен съдия: Волен Чинков, София

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ