Недоял и недоспал футболист изкара акъла на всички преди мач! Припадна и после в болницата…

1

Халфът на Пирин (ГД) Мустафа Иса припадна на загрявката за мача от „А“ ОФГ-Благоевград с Малеш, който гоцеделчевци загубиха с 0:3 в Микрево, съобщава struma.bg. При инцидента футболистът сцепи и веждата си. Това отложи старта на двубоя с 40 минути, а пострадалият бе транспортиран по спешност в болницата в Сандански. Той пристигна в пълно съзнание в лечебното заведение заедно с един от ръководителите на неврокопския клуб Лъчезар Карталов. На място бе извършена хирургическа интервенция на лицевата рана. След прегледа и манипулациите М. Иса не пожела да бъде задържан в болницата и заедно със съотборниците си се прибра в Гоце Делчев.

В разговора с лекарите станало ясно, че играчът не е съобщил за моментното си неразположение преди срещата, на своя глава започнал разгрявката и натоварването е дало отражение. Според медиците става въпрос за проблем, провокиран от недоспиването и нарушения хранителен режим на футболиста. Състезателят ще бъде подложен на допълнителни прегледи, но със сигурност ще отсъства от терените поне десетина дни.

„Мустафа не е казал нищо заради силното си желание да играе, просто е искал да помогне на отбора. Дори след напускането на болницата изрази желание да влезе в игра, което говори колко отговорен е. Случката повлия на нашите футболисти и те не успяха да преодолеят шока. Чест прави на момчетата, че изиграха мача, макар че имаше възможност той да не се състои. Благодаря на всички, с чиято намеса бе реагирано своевременно и Мустафа бе траспортиран възможно най-бързо до болницата в Сандански, където се погрижиха за него“, коментира Л. Карталов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ