Извънредно заседание на федерацията! Днес се решава съдбата на Пламен!

Волейбол Световно 2018 България САЩ (49)

Събрание на Управителния съвет на БФВ днес ще определи бъдещето на Пламен Константинов начело на националния отбор. Твърде вероятно е в петъчния следобед ръководителите на родната волейфедерация да се съберат и да гласуват дали да бъде предложен нов договор на Гибона, или да се вземе решение България да има нов селекционер след 11-ото място на „домашното“ световно първенство в партньорство с Италия, разкрива „Тема спорт“.

Както е известно, контрактът на Константинов бе до края на Мондиал 2018 и след като тимът ни не успя да се класира за битките от Топ 6 на Апенините, броженията за смяна на наставника на Локомотив Новосибирск се засилиха.

Ако подобно съвещание действително се състои днес, то първа и вероятно единствена точка от дневния ред ще бъде именно изборът със или без Пламен Константинов националният отбор да гони олимпийска квота за Игрите в Токио 2020.

Скандалът с либерото Владислав Иванов, напуснал неочаквано лагера на лъвовете дни преди старта на световното, отвори отново темата за твърдия и чепат характер на Гибона и за неумението му да мели брашно с лидерите на тима. Унинието в тима ни след пораженията от САЩ и Канада във втората групова фаза пък премина в съжаление за неучастието на редица опитни имена, начело с Матей Казийски и Цветан Соколов. Така нищо чудно мачът с Кленовите листа да се окаже последен за Константинов като селекционер на България.

За 4 години и 3 месеца начело на лъвовете Гибона записа 35 победи и 43 загуби, като най-доброто постижение на тима в този период е четвъртото място на Европейското първенство в София през 2015 г.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ