Eксклузивно в 7DS: Клуб от Топ първенство в Европа вади 4 милиона за Неделев! Ще се размине ли Тошко с ЦСКА?

Славия Ботев Пловдив (21)

Перлата на Ботев Пд Тодор Неделев изглежда ще осъществи трансфер в ново топ първенство в Европа, след като вече бе собственост на тима от германската Бундеслига Майнц 05. Този път обаче 25-годишният национал на канарчетата е на път да акостира в италианската Серия „А“, където се подвизава любимият му чуждестранен клуб – Милан. Неделев е трансферна на цел на Киево,  което единствено 7DniSport.bg ексклузивно разкри.

ВИЖТЕ ТУК РАЗКРИТИЕТО НИ И ПОДРОБНОСТИТЕ ЗА МЕРАЦИТЕ НА КИЕВО КЪМ НЕДЕЛЕВ

Представители на летящите магаренца вече проведоха предварителни разговори с ръководството на Ботев Пд. Припомняме, че цялата делегация на Киево от 6 души, начело със спортния директор на клуба пристигнаха в България специално заради Неделев. Това се случи седмица преди затварянето на трансферния прозорец в Италия. Хората от Апенините изгледаха на живо изявите му в Битката за Тракия срещу Берое, проведена на 11 август в Стара Загора. При първоначалните разговори между представителите на двата клуба е станало ясно, че италианците имат готовност да извадят между 1,8 милиона и 2 милиона евро за правата на Неделев, научи 7DniSport.bg от свои достоверни източници. Тази сума на практика ще изпълни до-голяма степен претенциите на Ботев Пд.  Припомняме ви, че 7DniSport.bg вече разкри каква цена поставиха канарчетата за своята звезда, като е тя била предявена пред няколко европейски клуба през това лято.

ВИЖТЕ ТУК РАЗКРИТИЕТО НИ ЗА ПОСТАВЕНАТА ЦЕНА ОТ БОТЕВ ПД ЗА НЕДЕЛЕВ

Преди затварянето на трансферния прозорец в Италия трансферът на Неделев не се осъществи поради няколко причини. Едната е, че Киево не са от най-богатите клубове на Апенините и са поискали да се убедят на 100%, че Тошко ще вдигне нивото на отбора им. Освен това и самият офанзивен халф не се представи в най-добрата си светлина по време на двубоя под Аязмото, за да бъде финализиран светкавично трансферът му при летящите магаренца. Затова нещата се отложиха за зимата, като дотогава изявите на Тошко ще бъдат следени под лупа от италианците.

Различни агенти и мениджърски агенции предложиха на няколко клуба от местния елит, сред които Сампдория, Каляри и Парма. 7DniSport.bg вече разкри, че до затварянето на трансферния прозорец на Апенините, ангажираните агенти се мъчеха да уредят трансфер на Неделев в тима от Генуа.

Техничарят от Белозем е топ трансферна цел и на ЦСКА. Червените ще се пробват отново да сключат сделка за него през зимата, но със сигурност ще срещнат конкуреция в лицето на Киево и други клубове от чужбина, които дотогава ще се наредят на опашката за звездата на Ботев Пд. В началото на лятото Тошко даде ясен сигнал на червените, че предпочита да напусне канарчетата в посока чужбина. След като това не стана, от Армията предприеха офанзива в последния ден на трансферния прозорец в България , но не успяха да го привлекат

Припомняме, че при осъществяване на продажбата за Ботев Пд ще бъде само 30% от трансферната сума, а останалите 70% ще отидат в касата на Майнц 05. Все пак има вероятност подялбата с германците да е 50 на 50.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ