Само в 7DS: Ботев Пд закова цена на Неделев! Вижте каква огромна сума искат канарчетата за звездата си, но …

ботев левски~15

В Ботев Пд са заковали доста сериозна сума като цена за звездата на отбора си Тодор Неделев. Канарчетата искат от кандидатите за подписа на перлата си да извадят на масата 2 милиона евро за правата на офанзивния халф, научи 7DniSport.bg. По наши достоверни канали разбрахме, че от Коматево вече са предявили претенции точно за тази сума пред клубове, които са проявили интерес към Неделев. Със сигурност  точно  2 милиона евро са поискани от гранд от Централна Европа, разбра още 7DniSport.bg. Наши източници, врели и кипели в бранша, са на мнение, че към настоящия момент 25-годишния национал изключително трудно ще бъде продаден за повече от 1 мил. – 1 200 000 евро.

От пловдивския клуб се надяват да продадат най-добрия си футболист срещу максимално висока цена поради две причини, твърдят запознати. Те на практика са и публична тайна. Едната е, че чрез продажбата на Неделев ще бъде подсигурен бюджетът за започнали нов сезон. Другата е, че парите от продажбата на Тошко няма да влязат изцяло в касата на жълто-черните. По-голямата част от средствата ще бъдат преведени на Майнц 05. По наша информация разпределението на сумата в проценти е 70 срещу 30 в полза на германците. Реално пловдивчани са отборът, който е в силната позиция да осъществи продажбата му, но по отношение на подялбата на постъпленията, привилигировани са немските врабчета. Миналото лято клубът от Бундеслигата  склони да изпълни желанието на Неделев да се завърне в Ботев Пд, но жълто-черните трябваше да се съгласят с условието на германците, защото те го пуснаха на Коматево без финансов иск година преди да изтече договорът им тях. Тогава Неделев подписа 3-годишен договор с любимия си клуб, като през този период ще се направи всичко възможно Тошко да бъде продаден.

25-годишният офанзивен халф премина официално в Майнц 05 през януари 2014 година, като беше подписал договор за 4,5 години. За съжаление Тошко не получи шанс да се утвърди в тима на врабчетата. Лично той предпочете на два пъти да бъде преотстъпван на любимия си Ботев Пд, а не в други отбори, отказвайки се от значителна част от заплатата си. Миналото лято отново заради желанието му да се завърне в Ботев, от Майнц 05 склониха да го пуснат окончателно на Коматево. Германците обаче сключиха договорка с канарчетата да получат 70% от сумата при бъдещ трансфер на Тошко, а за пловдивския клуб ще останат скромните 30% от парите. Ако наистина някой клуб извади 2 млн. евро за правата на Неделев, то според действащото споразумение би трябвали жълто-черните да приберат само скромните 600 000 евро, докато за Майнц 05 би трябвало да бъдат останалите 1,4 милиона евро. Така е на хартия, но по време на преговорите за покупко-продажбата на Тошко може да се случи всичко, включително в крайна сметка от Ботев Пд да отстъпят от първоначалната цена и тя да бъде намалена, защото изглежда почти невъзможно някой да плати исканите 2 милиона евро.

Припомняме, че Ботев Пд продаде Неделев на Майнц 05 за 2,5 милиона евро, като канарчетата получиха сумата на 3 транша – 1 милион евро и два транша по 750 000 евро. 25% от тази сума се полагаше на частната школа Ботев 2002. От родния клуб на Тошко се отказаха от 50 000 евро, които трябваше да получат  от последния транш и така взеха по-малка сума заради любовта си към Ботев Пд.

Парите от трансфера на Неделев в Майнц 05 се оказаха жизненоважни за оцеляването на пловдивския клуб след фалита на КТБ. Сега евентуална бъдеща продажба на национала отново ще помогне на клуба за сформиране на годишния бюджет.

 

 

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ