Феновете са във възторг: При последния старт на „лъвовете“ с две победи се случи нещо страхотно

1

След силния старт на националния отбор на България по футбол в Лигата на нациите феновете са все по-въодушевени и повдигат очакванията си към отбора на Петър Хубчев. „Лъвовете“ биха Словения с 2:1 в Любляна и Норвегия с 1:0 в София. Шестте точки бяха постигнати не толкова с добра игра, колкото с дисциплина и раздаване на терена.

Въпреки че не е от ранга на квалификациите, това е изцяло нов турнир, който има идеята да смени контролите и също така дава шанс за класиране на Евро 2020. Интересното е, че България за първи път от 16 години стартира официална кампания с две поредни победи, пише „Спортал“. За последно това се случи през есента на 2002 година, когато селекцията на Пламен Марков надви с 2:0 Белгия в Брюксел и с 2:0 Хърватия пред 42 000 на „Васил Левски“. В края на кампанията тогава Димитър Бербатов, Стилиян Петров, Мартин Петров, Мариан Христов и компания се класираха на Евро 2004 в Португалия. Именно това е последният голям форум, на който България взе участие. Тогава „лъвовете“ спечелиха и третата си среща срещу Андора (2:1) в столицата, а сега предстои домакинство на Кипър на 13 октомври.

През последните седем квалификационни цикъла за европейски и световни първенства – 2004, 2006, 2008, 2010, 2012 , 2014 и 2016 г., нито веднъж България не успя да запише шест точки в първите си два мача.

До края на годината момчетата на Хубчев имат домакинство на Кипър, гостуване в Осло и Ларнака, а след това завършват кампанията с домакинство срещу Словения. В тях родните национали ще се опитат да спечелят своята група 3 от Лига „С“, за да успеят да се класират на полуфиналите от Лига „С“, където ще бъдат победителите на всичките четири групи. Те пък ще излъчат победител след два полуфинала и финал, победителят от който ще вземе виза за Евро 2020 година още преди края на квалификациите през 2019 година.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ